Skjønnhet i solen

Passer du på dette, får du den vakreste og sunneste brunfargen.

Publisert Oppdatert
Solkrem er den viktigste tingen å huske på hvis du ikke kan eller vil unngå solen. Hudlege Siân Morris ved Olay mener at du i tillegg bør sørge for å kle på deg:

- Bruk klær som beskyttelse i tillegg til produkter. Hatt, skjorte med krage eller klær med solfaktor er fint. Hatter er både beskyttende og glamorøse. Audrey Hepburn er et strålende eksempel på en kvinne med vakker, blek hud. Det er tydelig at hun tok vare på huden og hun ble ofte avbildet i hatt, forteller Morris.
 • Skal du på stranden er det lurt å ha med seg en parasoll eller paraply til å sitte under. Husk likevel at sand reflekterer lys. Når man kan se effekten av solskader når det er overskyet, skjønner man at parasollen ikke er grunn til å droppe solkremen.

Les også: Svarene på de fleste hudspørsmål

Les også: Hva skjer ved P-pilleslutt?

Les også: Smink huden fresh

 • Unngå solen når den er på det sterkeste, og forsikre deg om at du tar nok pauser fra solen.
 • Når det kommer til produkter, bør man alltid være på utkikk etter den rette solfaktoren for den rette jobben. Skal du tilbringe en dag på stranden, kjøp med deg et strandprodukt (vannfast hvis du skal svømme eller trene). Tilbringes dagen på kontoret er det lurt å bruke en daglig fuktighetskrem med UVA- og UVB-beskyttelse.
 • Husk at UVA-lys er ikke den største bidragsyteren til brunfargen din, men til aldringstegn.

 • Soling

  - Når man soler seg, kan solskader oppstå overalt, spesielt i ansiktets uthevede områder som nesen og kinnbena. Kvinner har også en tendens til å glemme å beskytte huden på en daglig basis og selv på sommerdager på stranden glemmer de å beskytte huden på ørene, rundt nakken og ned til brystet. Dette skjer spesielt ofte på de dagene man ikke er på stranden. Vi burde alltid beskytte disse områdene, forteller hudlegen.
 • Husk at solskader oppstår hver dag hele året, ikke bare om sommeren. Derfor er beskyttelse med solfaktor i fuktighetskremen eller foundation ideell.
 • Pass spesielt godt på områder som nakke, ører, nese, kinnben og hender. Halsen og hendene er områder der aldringstegn er mest synlig hvis man ikke er forsiktig.
 • Solen kommer gjennom vinduet, det er derfor viktig å beskytte huden selv på lengre bilturer.
 • Husk at solskader kan forekomme hele året. Det er derfor viktig å beskytte huden vinter som sommer.

 • En vakker brunfarge

  - Kvinner sier alltid at det å være brun hjelper på selvtilliten. Til tross for økende selvtillit vil ingen dermatolog eller hudforsker si at det er noe som heter en vakker brunfarge. For oss hudforskere og dermatologer er brunfargen et tegn på skade, og du vil derfor ikke finne mange hudspesialister som vil anbefale soling. En av årsakene til at en brunfarge gir oss økt selvtillit er at man får en naturlig glød i huden og en jevnere hudtone. Olays forskere har funnet ut at en jevn hudtone er relatert til hvordan vi bedømmer ungdommelighet og skjønnhet, forteller Dr. Morris.

  Her er noen av hennes tips for å oppnå en sunn brunfarge, samtidig som man beskytter huden:
 • Start alltid med en hud som gløder fra innsiden. Det betyr å forsikre seg om at huden får tilført nok fuktighet, at kollagennivået er OK og at hudoverflaten er velpleid.
 • Bruk en intensiv fuktighetskrem som vil jevne ut hudoverflaten og forsegle hudens naturlige fuktighet.
 • Kollagen er hudens speil og reflekterer lyset tilbake på huden for å gi deg en naturlig glød fra innsiden som ikke er så enkel å oppnå ellers.
 • Hvis man absolutt vil ha den gylne gløden en brunfarge gir, anbefales det å bruke en selvbruningskrem som bygger opp fargen over tid. Selvbruningskremer kan gi deg den solbrune huden som appellerer til de fleste kvinner.
 • Selvbruningskremene inneholder som regel ingredienser som DHA. Det fester seg til hudcellene på hudens overflate og skaper en gyllen farge av melatonin som ser ut som ekte brunfarge.
Helena-Rubinstein-Selftan22 Sun-vivo220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning