Smink huden fresh

Visst kan du jukse deg til perfekt hud! Her er triksene.

Publisert Oppdatert
Ujevnheter i ansiktet er noe de fleste kvinner opplever, men heldigvis kan de skjules med riktige redskaper og produkter.

Makeupartist og forfatter av boken "Crazy Busy Beautiful", Carmindy, tipser deg om hvordan det skal gjøres.

Beskytt og forebygg

Det skrives side opp og side ned om hvor viktig det er å forebygge rynker med solfaktor. Men, visste du at solfaktor også er første steget til å skape en perfekt look for huden din? For å få en fresh hud er det først og fremst viktig å oppnå en perfekt overflate. I dag finner du mange forskjellige solkremer spesielt tilegnet ansiktshuden og forskjellige hudtyper. Flere merker hjelper deg å skape en jevn overflate som gjør at sminken sitter fint over. Påfør bare et tynt lag og la det tørke før du legger makeupen.

Les også: Sminken du trenger i sommer

Les også: Fiks brynene slikPrimer

Etter at du har påført fuktighetskrem og solfaktor, skal du legge en primer over ansiktet for å skape et enda mer jevnere inntrykk. Du finner flere magiske primere som minsker porer og jevner ut linjer. Primere gjør at huden blir glatt slik at makeupen ligger vakkert på over. Dessuten hjelper det å holde sminken på over lengre tid. Påfør primeren før du legger foundation etter dette. Kvinneguiden gjennomførte nylig en stor primertest, finn din favoritt her!

Tynn foundation

En tykk foundation som gjør huden blank og fet er det siste du vil bruke på ansiktet for å få fresh hud. For å få en jevn hud om sommeren, skal du gå for en lett og tynn foundation. Gå for en uten olje hvis huden din lett blir blank. Om du ikke behøver så mye dekke, kan en fuktighetskrem med litt farge fungere fint som et lettere alternativ. Inneholder den solfaktor, er dette et pluss.

Kvisesjekk

Ikke la en liten kvise ødelegge looken din. Litt concealer over kvisen vil skjule den, men la concealere være samme farge som resten av sminken din - ikke for lys og ikke for mørk. Påfør med et lett trykk fra en tynn concealerkost, gjerne vannfast så den holder seg på i varmt og fuktig vær. Når du er ferdig, avslutter du med et gjennomsiktig pudder over blanke partier for å matte ned.

Nydelige bryn

En naturlig look trenger ikke bety ville øyenbryn, eller mangel på bryn. Det tar bare et øyeblikk å fikse brynene skikkelig. Har du tykke bryn trenger du bare en bryn-gel og en brynskost til å "rydde" i hårene. Du finner også bryn-gel med litt farge i hvis du har helt lyse bryn.

Kinnfarge

Nå som du har fikset huden, trenger du litt lett farge i kinnene for å gjøre looken komplett. En kremblush er et godt alternativ. Smil og påføre litt med fingertuppene dine. Ellers kan du bruke en pudderblush, da bruker du en stor kost og påfører i lette sirkelbevegelser med kosten.

Kysselepper

Hold leppene enkle og naturlige med lip balm som inneholder litt farge. Mer trenger du ikke om sommeren!

Kilde: Elle.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen