Rød eleganse

Lite er så stilsikkert og sofistikert. Slik får du perfekte, knallrøde lepper!

Rød eleganse
Rød eleganse
Publisert Oppdatert
Knallrøde lepper går aldri av moten og er et veletablert symbol på tidløs og klassisk eleganse. I høst er det Lancôme som igjen satser på de sensuelle, røde leppene. Her får du tipsene om hvordan du bruker den knallrøde leppefargen, og også hvordan du sikrer deg et vellykket resultat.

Din rødtone

Den knallrøde fargen kan virke skremmende på mange, både fordi den tar så stor plass, og fordi den krever mye av dine egne farger. Men det finnes mange nyanser av den røde klassikeren, og det gjelder bare å finne den riktige til deg.

- Generelt sett kan man si at de fleste kler en rødfarge som har en kombinasjon av kalde og varme toner, mener Lancômes makeup-artist, Ida Engstrøm.

Andre nyanser der enten det varme eller det kalde er mest fremtredende, kan være flatterende avhengig av hvilken hudtone du har.

- Det kan være lurt å tenke på hvilke undertoner man har i huden, anbefaler Engstrøm. Har man veldig varme undertoner vil det antakelig være finest med en varm rødfarge også, sier hun.

Les også: Gjør huden sommerklar

Les også: Dette er trendy

Les også: Glødende makeup


Samtidig understreker hun at det ikke finnes noen fasitsvar på hva som vil kle en:

- Det er så forskjellig hva man liker og hva man føler seg komfortabel med. Men jeg anbefaler alle å prøve seg fram. Jeg syns også at folk bør bli flinkere til å spørre om råd hos parfymerier. Der har de masse god kompetanse som det er lurt å benytte seg av, sier hun.

Colgate-smilet

Er du redd for at den knallrøde leppestiften skal gi deg gule tenner? Det trenger du ikke å være. Bruker man en knallrød farge får man alt annet enn gule tenner, mener Engstrøm. Du får tvert i mot et ordentlig hvitt smil! Men andre nyanser kan det være litt verre med.

- De mørkeste, varmeste rødtonene med mye brunt i kan være med på å framheve det gule i tennene dine. Har du antydning til gule tenner i utgangspunktet kan det derfor være lurt å holde seg til kaldere varianter, anbefaler Engstrøm.

Gode leppetips:

Knallfarger krever litt ekstra. Slik går du fram for å få lekre, røde lepper:

  • Legg lipliner rundt, eller på hele, leppen før du påfører leppestiften. Lipliner på hele leppen lager et godt grunnlag slik at det ikke blir fullt så synlig når leppestiften begynner å gå av.
  • Påfør leppefargen med en pensel med middels tykkelse. Børsten bør være av syntetisk hår for å unngå at leppestiften klumper seg på børsten.
  • Ikke påfør for mye leppestift om gangen, gå heller over flere ganger.
  • Husk å tone ned resten av sminken slik at øyne, munn og kinn ikke konkurrerer med hverandre. Kombiner knallrøde lepper med svakt sotede øyne eller skarp sort eyeliner og duse kinn.
  • Ønsker du en mer dempet rødfarge kan du klappe leppefargen på med fingrene. Denne varianten kalles en "stained look" og er også supertrendy akkurat nå.
  • Det syns godt når en knallrød farge begynner å falme. Husk derfor å fylle på ofte!Lancome220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning