Gjør huden sommerklar

Slik forbereder du huden på sol og sommer.

Gjør huden sommerklar
Gjør huden sommerklar
Publisert Oppdatert
Gleder du deg til sol og varme? Her får du gode råd om hvordan du gjør huden klar til en ny sommersesong!

Vårrengjøring

- Start med en god peelingbehandling, enten hjemme eller hos en hudpleier, anbefaler hudpleier Annkarin Svendsen hos Karl Johan Hud og Kroppspleie. - Beskytt så huden i ansiktet med en dagkrem tilpasset din hudtype og deretter en krem med solfaktor, fortsetter hun.

Les også: Sikker smøring

Les også: Perfekt hud

Les også: Glødende makeup


Selv om vi føler oss mer gustne om vinteren enn om sommeren er det ingen grunn til å slutte med peeling i sommermånedene.

- Man bør peele huden like ofte om sommeren som om vinteren, sier Svendsen. Rens huden grundig hver dag, og bruk peeling 1-2 ganger i uka. Det er først når de overflødige hudcellene er borte at du vil få best mulig utbytte av andre hudpleieprodukter. En god peelingrutine skaper også det beste grunnlaget for en jevn og fin brunfarge.

Tilpass produktene

Husker du å tilpasse hudpleieproduktene etter årstiden? Huden har nemlig andre behov om sommeren enn om vinteren, og det kan påvirke hvilke produkter du bør bruke.

- Mange bruker den samme kremen sommer som vinter, og tar ikke hensyn til at huden som regel trenger en rikere krem om vinteren, da innendørsklimaet er med på å tørke ut huden, forteller Svendsen.

- Om sommeren har huden vanligvis behov for mindre fett. Derfor kan du velge en litt lettere krem med en lavere fettprosent. Det er viktig at du bruker en krem som du synes er behagelig og som har en god konsistens, og som passer til din huds behov. Det er da du får de gode resultatene, råder hun.

Velg riktig solkrem

Mange vegrer seg for å bruke solkrem i ansiktet fordi den ofte fører til blank, uren og fet hud. Men det finnes mange ulike solkremer, og mange produkter å velge i.

- Føler du at huden ofte blir fet av solkrem bør du satse på en variant med kjemisk solfilter i stedet for fysisk solfilter, da sistnevnte kan bli mer blank på huden. Du bør også unngå solkremer med mineraloljer. Har du fet hud i utgangspunktet vil også en oljefri solkrem være det beste. Solkremer med olje kan nemlig tilstoppe porene og føre til kviser. Se etter betegnelsen "ikke komodogen" på etiketten, anbefaler Svendsen.

Solsikre tips:
  • Liker du ikke å bruke solkrem til daglig? Bruk en dagkrem eller foundation med solfaktor!
  • Husk at du blir brun selv om du bruker krem med solfaktor! Det tar bare litt lenger tid, men fargen sitter til gjengjeld også lenger.
  • En oppfriskende ansiktsspray er et "must" om sommeren. Den gir huden fukt og beskyttelse i form av antioksidanter. Fyll gjerne sprayen over i en sprayflaske i reisestørrelse som passer i håndvesken din.
  • Gi solkremen tid til å trekke inn i huden før du går ut i solen, minimum 30 minutter. Ikke glem å smøre halsen og brystet.
  • Det er fort gjort å bli solbrent på leppene, og munnsår oppstår ofte i sterk sol. Bruk en leppepomade med høy solfaktor og smør ofte!
  • Husk å rense huden din hver dag, morgen og kveld. Når det blir varmere i været utvides porene i ansiktet så smuss og forurensing setter seg fast. Det kan føre til fet og uren hud.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning