Plettfri hud på sikt

- Du må være villig til å jobbe for det, sier hudpleier.

Plettfri hud på sikt
Plettfri hud på sikt
Publisert Oppdatert
De færreste av oss er velsignet med så gode gener at vi kan seile gjennom livet med perfekt hud hele tiden. Det krever at vi tar vare på huden ved å pleie den riktig etter behov og hudtype. Kjendis-hudpleier Renée Rouleau forteller Ivillage.com at jakten på plettfri hud i utgangspunktet er ganske enkelt;

- Man må være villig til å jobbe for det, sier hun.

Les også: Kviser i voksen alder

Les også: Behandler du huden riktig?

Les også: Ingrediensene du bør se etterHvilke produkter man bruker avhenger av hva som fungerer best på din hudtype og hudtilstand, men framgangsmåten er alltid den samme. Og slurver du med rutinene, setter det som regel spor i huden ganske raskt.

Her får du Rouleaus fem pleietips i hverdagen.

Mild rens morgen og kveld

- Hva du renser huden med er den viktigste delen av din hudpleierutine. Mange renser er for harde mot huden og tørker den lett ut. Derfor trenger du ikke en rens som skummer mye på overflaten. Resultatet blir da ofte at rensen trekker ut mye fuktighet fra huden og skaper tørr hudoverflate som igjen skaper ubalanse i huden. Jeg anbefaler lotion- eller gelbaserte renser.

Alkoholfri toner etter rens

- Noe av det verste du kan gjøre mot huden din er å prøve å "tørke ut" urenheter med en toner som inneholder alkohol. Dette vil bare strippe huden for olje og fuktighet som igjen forårsaker mer talgproduksjon, tette porer og enda flere urenheter. Bruk en alkoholfri toner som balanserer pH-nivået i huden.

Serum tilpasset hudtypen

- Aktive ingredienser i et serum vil penetrere dypere i huden og gi enda bedre resultater enn en ansiktskrem som hjelper deg å holde på fuktigheten. Bruk serum tilpasset din hudtype etter toner og før fuktighetskremen, helst et vitaminrikt serum slik at du påfører antioksidanter som forebygger linjer og misfarging.

Solfaktor hver dag

- Du har nok hørt det mange ganger, men lite forebygger bedre enn en god solfaktor på huden hver dag. Til og med på høsten og vinteren utsettes vi for UV-stråler selv om det er kaldt og solen ikke viser seg så ofte. Selv om du ikke blir brun er du likevel utsatt for å få solskader i huden. Så smør ansiktet og halsen med faktor hver dag, og bruk helst en dagkrem med SPF i.

Rens før legging

- Ikke fall for fristelsen av å ikke vaske ansiktet ditt før du legger deg. Det er ikke bare kropp og hjerne som restituerer seg når du sover, huden din vil også reparere seg selv mens du hviler deg om natten. Fjern derfor all sminke og påfør en god nattkrem før du legger deg, så våkner du med en friskere hud. Er du for trøtt til å gjøre dette sent på kvelden, gjør det i 19-20-tiden når du ikke har andre planer på kvelden. Tidlig er bedre enn aldri.

Rens220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning