Derfor får du kviser i voksen alder

Og slik forebygger du urenhetene.

Derfor får du kviser i voksen alder
Derfor får du kviser i voksen alder
Publisert Oppdatert
Kviser i tenårene er noe de fleste må gjennom, men svært mange voksne kvinner opplever også å få kviser fra tid til annen. Det er ikke dermed sagt at dette ikke kan gjøres noe med.

Caroline H. Stensli, PR-ansvarlig hos L'Oréal Norge - Active Cosmetics Division, forklarer at forskjellen på tenåringsakne og voksenakne hovedsakelig er varigheten på urenhetene.

- Tenåringsakne utgjøres av både betente kviser og komedoner, altså kviser uten betennelse som kan være både åpne som sorte hudormer eller lukkede med hvit prikk i midten. Voksenakne er ofte mer kjennetegnet av komedoner og mikrocyster, det vil si talgknopper og kviser uten

Normaliser huden

  • Keratolytiske ingredienser for å åpne porene.

  • Talgregulerende ingredienser for å normalisere talgproduksjonen.

  • Mattende ingredienser for å forhindre blank og skinnende hud.

  • Bakteriehemmende ingredienser vil virke godt på betent akne og anvendes ofte i produkter til tenåringsakne.

  • Utover dette har aknehud også bruk for fuktighet og ingredienser som tilfører og binder fukt i huden.

betennelse, sier hun.

Livsstil er avgjørende

Hun forteller at voksenakne er mest alminnelig hos kvinner.

Les også: -Sukker er hudens fiende

Les også: Bort med kvisene

Les også: Dette minimerer porene- Det er hormonelt betinget og ofte får man utbrudd i forbindelse med menstruasjon. Denne typen akne forekommer ofte hos personer som har vært utsatt for tenåringsakne. Det kan også forekomme hos kvinner som slutter på p-piller, da visse typer p-piller kan ha en positiv innvirkning på akne. I perioder med stress kan aknen også forverres, sier Stensli.

Men selv om man er mer utsatt for dette problemet enn andre, mener Stensli at det er mulig å skape en god balanse for huden slik at man får kontroll.

- Man kan gjøre mye utenfra med riktig pleie av huden, men livsstil er avgjørende for å få en fin hud. Det er ikke vitenskapelig bevist at usunn mat påvirker akne, men å være i god form, få nok søvn og generelt leve sunt, har positivt effekt på huden, sier hun.

Forebygging og reversering

Du kan både beskytte deg mot å få akne, og du kan bedre problemet. Da starter du med rens.


- Vær oppmerksom på at huden ved voksenakne ofte ikke er like fet som ved tenåringsakne. Den kan også være sensitiv og ha talgkjertler som er overfølsomme og som produserer mer talg enn nødvendig. Ikke bruk uttørkende produkter som får huden til å produsere mer talg, sier Stensli og fortsetter;

- Vi anbefaler keratolytiske ingredienser. Det vil si ingredienser med peeling-effekt som både fjerner døde hudceller og dermed åpner tilstoppede porer. I tillegg bruker vi ingredienser som stimulerer hudens egen eksfoliering, sier hun.

vichy590

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning