Behandler du den riktig?

Sesongens viktigste tips for huden din!

Behandler du den riktig?
Behandler du den riktig?
Publisert Oppdatert
Med et varierende klima som vårt er det ikke rart at vi kjenner sesongene på huden. Spesielt om høsten er svigningene store når det gjelder vær og vind, og det gjør sitt med huden din.

Vanskelig klima

- Når luften blir kaldere blir den også tørrere, og mer vann fordamper fra huden vår. Både temperatur og luftfuktighet virker inn på huden. "Høsthuden" kan derfor ha mer tørrhetslinjer, og et matt utseende, forteller Kjersti Johansen, Nordisk fagsjef hos Dermanor.

Gode høsttips

  • Inneklimaet kan være en utfordring her til lands, og en luftfukter kan derfor være en god investering.

  • Husk å drikke masse vann hver dag, helst 2-3 liter.

  • Kosten har veldig mye å si for hudtilstanden vår. Spis sunt og variert, og ta gjerne et kosttilskudd for å tilføre ekstra næring til huden.

Men det er ikke bare uteklimaet som gir huden vår utfordringer.

- Jo mer oppvarming vi trenger innendørs, desto tørrere blir luften. De kalde månedene er derfor de verste når det gjelder tørr luft, både inne og ute, sier Johansen.

Det er altså ikke så rart at du merker høstsesongen på huden din, med ruskevær ute og oppvarming inne. Men med riktig pleie og beskyttelse kan du bevare den gode hudtilstanden, også gjennom vinterhalvåret.

- En hud i ubalanse får større reaksjoner på ytre påvirkninger. En god hudpleierutine som balanserer huden vil derfor gjøre huden mer motstandsdyktig mot klimavariasjonene, forklarer Johansen.

Din beste hudpleierutine

Å bruke gode produkter er viktig for å opprettholde en sunn og vakker hud. Men like viktig er det at du bruker produkter som passer til akkurat din hud. Her får du Johansens råd om hvordan de ulike utfordringene vi møter pleies på best mulig måte i de kommende månedene.

Tørr hud / tørre og flassende partier


For å unngå at huden tørker ut må vi tilføre ekstra næring og beskyttelse. Regelmessig peeling er viktig også når huden føles tørr. Daglig bruk av god fuktighetskrem som gir mye fuktighet, -gjerne med alfahydroksysyrer (AHA). Det gir god effekt. AHA-produkter eksfolierer og behandler også huden i dybden, slik at huden raskt blir glattere, mykere og fastere.

Uren hud / kviseutbrudd og store porer


Her er det riktig rens, peeling og tilpasset makeup og dagkrem som gjelder. På sommeren skal man være forsiktig med soling, siden solen gjør huden grovere og derfor kan forverre akne og store porer. Mange tror at kraftig soling er bra mot uren hud, men den uttørrende effekten kan gi en kortvarig bedring fordi solingen fører til et tykkere lag av døde hudceller som gir flere komedoner (sorte prikker) og kviser. Har huden kommet ut av kontroll i løpet av sommeren kan høsten være tiden for en kur med AHA-peelinger som bedrer hudkvaliteten både overfladisk og i dybden.

Alderstegnene / linjer og rynker


Tørrhetslinjer motvirkes av fukt. Tap av elastisitet, som gir dypere rynker, kan motvirkes av ulike antiage-ingredienser. De mest aktive er A-vitamin, glykolsyre, melkesyre og peptider. Ta gjerne noen behandlinger i salong for å booste effekten av hjemmeproduktene, eller invester i et godt serum som gir ekstra sterk konsentrasjon av virkestoffene.

Sensitiv hud / irritasjoner og rødhet


Sensitiv hud er vanlig i Norden og bør behandles med omhu. De fleste hudpleieserier har egne underserier for sensitiv hud. Felles for disse er at de tilfører mye fukt og næring med minst mulig parfyme eller andre potensielt irriterende stoffer. Beroligende ingredienser kan dempe hudens overreaktivitet. Få råd av en hudpleier og finn fram til en hudpleieserie av god kvalitet som er tilpasset sensitiv hud.serumferdig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning