Perfekt 17.mai-sminke

Få sminken til å holde hele dagen. Kvinneguidens makeupekspert har rådene til deg!

Publisert Oppdatert
Snart er Norges store dag her! Da må man jo pynte seg litt ekstra, men det må gjøres med klasse, og det vet Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth alt om.

Hvilken stil?

Før du velge hva slags sminke du skal gå for på dagen, må du først velge antrekk.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

- Hva slags 17.mai-sminke du bør gå for kommer helt an på hva du skal kle deg i. Om du skal ha på deg bunad, så vil jeg nok anbefale å ha øyenmakeupen ganske diskré, foreslår Mette.

- Om man liker farger, vil jeg heller anbefale en matchende farge på leppene for eksempel. Mange bunader vil jo være superflotte med med et par røde lepper til, mener hun.

Les også: Nydelig sminke

Les også: Lær deg makeuptrikseneHvis du ikke skal gå med bunad, er det rom for å være litt mer vågal.

- Men dette er uansett ikke dagen for neonfarger. Legg heller en klassisk skjønnsminke og bruk og blande duse og rolige farger som beige, fersken, lilla og grå, tipser makeupartisten.

Holdbar sminke

Du går sikkert utendørs mye denne dagen, da er det viktig at sminken holder seg gjennom alle timene. Her er hemmeligheten først og fremst et godt underlag.

- En tørr vinterhud holder ikke så godt på sminke og den kan ha en tendens til bare å flasse av. Så tilfør rikelig med fuktighet til huden, gjerne peeling og fuktmaske en gang per uke og en god ansiktskrem hver dag. Mine favoritter er Face and Body Scrub og Antioxidant Treatment Masque i Moisture Defense serien fra MD, sier Mette.

- Bruk også en primer før du legger sminke om du vil makeupen skal sitte lenge. Det finnes primere til alle typer bruk - for hud, lepper og øyne.

Les også: Lær deg å legge perfekt rouge

Les også: Dette gir nydelig blikk

Les også: Bort med arr og flekkerOm du skulle være uheldig å grise til bunadskjorten eller kjolen din, vet Mette løsningen;

- Det kommer nok litt på hva slags stoffer det du har kledd deg i er, men ofte kan makeupfjerner ta bort noe av fargen. Om ikke, bruk flekkfjerner og gni forsiktig med vann og en våt klut, sier hun. preimere220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen