Lær deg makeuptriksene!

Hvilken sminke er nødvendig og hvilke redskaper trenger du? Svarene får du her!

Publisert Oppdatert
Å lære seg å legge den perfekte makeup er ikke bare-bare, og som oftest går vi gjennom en tenåringsperiode hvor vi prøver oss frem, bruker litt for mye og gjerne helt feil. Trikset er å finne hvilke farger du kler, og ikke minst sørge for at du har de riktige redskapene.

For det beste grunnlaget

En god foundationkost, en pudderkost og en kost til rouge er essensielt for å legge makeupen. I begynnelsen kan det allikevel være lettere for deg å starte med fingertuppene eller en myk svamp til påføring av flytende foundation. Til mineralfoundation er det nødvendig å bruke en myk kabukikost.

Les også: Perfekt skimmerskygge

Les også: Makeup-hemmeligheterNår du legger foundation med kost, skal du begynne under øynene, jobbe deg utover og oppover. Deretter kan du påføre en highlighter øverst på kinnbena, på neseryggen og øyenbrynsbenet, her er det lettest å klappe på med fingertuppene og glatte ut med en kost.

Et tips er å bruke foundation bare der du trenger det mest, litt rundt øynene, nesten og munnen. Husk å blande godt med kost eller fingre så du unngår skiller.

Solpudder

Solpudder kan gi deg en skikkelig vakker og sunn glød, men her er det viktig at det ser naturlig ut.
  • Aldri påføre for mye på kosten din og husk å matche tekstur med tekstur; en krem eller gel brukes over en kremfoundation, og en puddervariant brukes over mineralsminke. Om du ikke vil ha en for pudret look, skal du bruke en blush med et hint av perlemor for å løfte uttrykket og i tillegg få ekstra glød.
  • Moden hud ser best ut med kremprodukter slik at linjer ikke fremheves for mye. Unngå derfor pudder så mye du kan. Etter at du har påført krem-eller pudderblush, skal du bruke en ren kost for å børste lett over ansiktet.

    Øyenskygger

Bruker du alltid de samme fargene? Eller kanskje du ikke vet hvordan du skal legge skyggen? Det lureste er å søke råd hos en makeupartist, gjerne i en butikk som spesialiserer seg på makeup. De vil gi deg en objektiv mening om farger og teksturer til deg.

Det kan være smart å investere i en skyggepalett som består av farger som både passer deg og passer sammen, da er det vanskelig å trå feil.

Vakre vipper

En god vippetang gjør at vippene bøyer seg, og du får et åpent blikk. Vil du ha ekstra volum, finner du i dag mange forskjellige varianter av maskaraprimere som er hvite eller gjennomsiktige. Påfør ett lag med dette før du fortsetter med maskaraen, da trenger du bare ett eller to lag og vippene skiller seg flott samtidig som de får volum.

Også her er det smart å søke råd hos en makeupartist i butikk for å høre hvilken kost og maskara som er den beste på å skille og forme vippene. Dette er også veldig individuelt fra person til person, og gjerne også smak og behag. Du finner lange og kortere koster, tynne koster, tykke koster, buede koster, runde koster og bølgete koster. Valget er ditt, og du påfører på samme måte uansett hvilken kost du bruker; fra rot til tupp med litt bevegelser frem og tilbake mens du drar kosten oppover.

Naturlig munn

Les også: Ungt sminket

Les også: Eyeliner-øyne

Les også: De beste øyenskyggenePåfører du litt leppestift og klapper lett med fingertuppene for å skape form, vil fargen se mer naturlig ut og pigmentene vil blandes mer ut på leppene dine enn om du kun drar stiften frem og tilbake over leppene.

For ekstra holdbarhet kan du legge et tynt lag foundation på leppene først. Deretter linjer du inn munnen med en lipliner i nøyaktig samme farge som leppestiften. Avslutt med litt transparent pudder.

Kilde: Daily mail, Timesonline, About.com Foundation220 blush220 Foundation220- body-shop-brushes220
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning