Pen i poncho

Slik bruker du høstens hotteste plagg.

Publisert Oppdatert
Høstkolleksjonene bugner av ponchoer i alle farger og mønstre. Ønsker du å være trendy i høst, er ponchoen derfor et trygt valg. Men hvordan bruker du den?

Innehaver av konseptbutikken MagMaLou i Oslo, stylist og make-up artist, Marthe Kveli Valeberg gir oss noen gode tips.

Ikke bare for trendsettere

Med inspirasjon fra Mellom- og Sør-Amerika er det mye farger og mønstre å se i høstkolleksjonene, dette gjelder også for ponchoen.

- Allerede i sommer har vi sett mye ponchoer med etniske mønstre. Det vil fortsette i høst, men vi vi også se litt enklere ensfargede varianter, gjerne i sterke farger, forteller Valeberg.

Les også: Nina Jarebrinks motetips

Les også: Bli brillefin

Les også: Jeansen for deg


Fordi det finnes så mange varianter vil det være mulig for alle å bruke trendplagget, selv om man i utgangsopunktet skulle ha en klassisk og enkel stil. Hent gjerne inspirasjon fra andre, anbefaler stylisten.

- Ponchoen kan styles på mange forskjellige måter, alt fra supertrendy til klassisk og elegant. Mange bloggere og andre trendsettere styler ponchoen på mange kreative og inspirerende måter. Se deg rundt og plukk opp ideer, sier hun.

Poncho til DIN kropp

En poncho kan fort bli stor og posete, så det kan være lurt å være bevisst på hvilken kroppsfasong man har, og style den der etter.

- For å unngå at den føles som et telt på kroppen bør man være flink til å bruke den riktig til sin kropp. Er man lav kan det være lurt å velge en kort modell slik at man ikke mister høyde, og eventuelt bruke høye hæler for å forlenge kroppen. De med brede skuldre kan kombinere den med skinny jeans for å smalne uttrykket, mens de med høyde har litt større frihet til å style den på ulike måter, sier Valeberg.

Gode stylingtips

Har du lyst til å bruke en trendy poncho i høst, men vet ikke helt hvordan? Her kommer Valebergs stylingtips:

  • Slengbuksen holder seg som en trendfavoritt utover høsten og passer perfekt til ponchoen.
  • Bruk en poncho over skinnjakken, for en annerledes vri. Kult, og ikke minst, varmt og godt!
  • Kombiner den med et langt skjørt for en lag-på-lag-effekt. Bruk gjerne sammen med et tynt lærbelte i en sterk farge og mye accessories.
  • Bruk gjerne mye tilbehør til ponchoen generelt. Min favoritt er mange armbånd i ulike bredder og flere lag med halssmykker i ulike lengder.
  • Fullfør stilen med naturlig hår og sminke. Litt lipgloss og farge i kinnene ser veldig fresht ut. Ha gjerne håret hengende løst eller sett det opp i en tilfeldig hestehale.
Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning