Bli brillefin

Dette bør du tenke på før du velger innfatning.

Bli brillefin
Bli brillefin
Publisert Oppdatert
Sko, vesker og smykker er tilbehør som er enkelt og rimelig å bytte ut. Brillene derimot, er med oss mye lenger. Derfor er det lurt å tenke seg godt om før man velger seg en ny brille.

Viktig valg

For mange av oss er det smaken vår alene som avgjør hvilken brille vi velger oss. Hvorfor vi liker akkurat den eller den innfatningen er vi ofte ikke så bevisste på.

- Mange velger nok innfatning uten å vite helt hva de skal se etter. Det er mange faktorer som spiller inn for hvilke briller man kler, og velger man riktig, får brillene fram det beste i ansiktet ditt, sier brillestylist, Angelika W. Otten, hos Interoptik.

Ønsker du å få mest mulig ut av brillen din er det nemlig mye du bør tenke på i forkant.

- Både hud- og hårfarge, ansiktsfasong og stil spiller inn når det gjelder valg av brille. Får du riktig farge på brillene vil ansiktshuden se frisk og fin ut, riktig fasong vil være flatterende for ansiktsfasongen din, og type brille vil være med å framheve din personlige stil, sier Angelika.

Les også: Hottest på stranda

Les også: Lugg for alle

Les også: Rød eleganse


Årets heteste trender

Skal du være trendy på brillefronten i år er det retro-looken du bør gå for.

- Stiler fra 50-, 60-, 70-, og 80-tallet er å se blant trendbrillene, og pilotbrillen er fortsatt hot, selv om den har vært populær i mange år allerede. I tillegg til disse ser vi mye runde fasonger og cateye-briller, som nå er på full fart framover nå, forteller Angelika.

Rett rundt hjørnet er også en annen spennende trend.

- Til høsten vil vi se nye materialkombinasjoner blant brillene. Det vil fortsatt være mye plastikk, men også kombinasjoner som metall og tre vil dukke opp. Det er noe vi ikke har sett så mye av før, så det er mye spennende i vente, sier Angelika.

Gode brilletips

Dette bør du tenke gjennom når du skal velge deg nye briller:

 • Bli bevisst på hvilke farger du bruker i klærne, i tillegg til sort, brunt og grått. Hvilke farger passer inn i garderoben din?
 • Hvilken type er du? Klassisk, retro, sporty eller sofistikert?
 • Hva skal brillene brukes til? Dag, kveld, jobb, fritid, eller en kombinasjon av alle?
 • Hvilke farger kler du best? Varme, kalde, sarte eller sterke?

 • Ikke vær redd for å spørre om hjelp! Det er lettere for de som kjenner sortimentet i butikken å velge ut briller som kan passe deg.

  Finn din brillefasong

  - Det er ofte vanskelig å sette et ansikt inn i én bås når det gjelder fasong, sier Angelika.

  Allikevel er det greit å tenke gjennom hvilken fasong man er mest lik for å ha et sted å begynne. Brillestylisten tipser deg om ulike innfatninger til ulike ansiktsfasonger.

  Rundt ansikt

  Et rundt ansikt har bløte linjer med kinnbenet som det bredeste punktet. Kjennetegn er et relativt kort ansikt, bredere panne, runde kinn og hakeparti.
  Din brille: Du bør velge en smal brille som heller inn mot haken med høyt plasserte stenger. Dette vil få ansiktet til å se smalere og lenger ut. Unngå runde og meget kantete innfatninger.Firkantet ansikt

Et kvadratisk ansikt kjennetegnes ved at panne, kinnbein og kjeveparti har samme bredde, samt at kjevepartiet er markert.
Din brille: skal ha tyngden oppe og skråne ned mot haken. Dette gjør kjevepartiet smalere. Unngå veldig kantede og helt runde briller, da dette vil fremheve kjevepartiet mer.Ovalt ansikt

Et ovalt ansikt er mykt avrundet og proporsjonert. Kjevepartiet er litt smalere enn pannepartiet.
Din brille: Bevar den naturlige harmonien i ansiktet ved å velge en brille som passer til ansiktets størrelse og ikke er for overdrevet. Mange typer briller passer for deg.Hjerteformet ansikt

Et hjerteformet ansikt har like linjer mellom panne og kjeveparti og er smalere inn til kinnbeinet.
Din brille: Unngå spisse og kantede fasonger, men velg gjerne store, ovale briller.Untitled-2_1 Untitled-3 Untitled-2 collage2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning