Nina Jarebrinks motetips

- Når du føler deg fin, har du funnet din stil, sier designeren.

Nina Jarebrinks motetips
Nina Jarebrinks motetips
Publisert Oppdatert
- Jeg blir inspirert av mennesker jeg møter, spesielt sterke, selvstendige kvinner som våger å skille seg ut, smiler Nina Jarebrink.

Vi møter den svenske designeren på balkongen i loftsleiligheten som hun deler med kjæresten i Oslo. Iført eget design fra topp til tå med kaftankjole, platåsko og signatur-øreringer, forteller hun at hun har hatt det travelt siden hun lanserte sin første smykkekolleksjon i 2004.

Etter det har designeren blitt en favoritt blant skandinaviske stylister og trendsettende kjendiser som går for edgy eleganse og glamour. De siste årene har den svenske damen blitt kjent for sine klær og sko som i stor grad fremmer "powerdressing" - en konservativ og klassisk, men samtidig glamorøs stil. Klærne har blant annet har fått anerkjennelse fra kjendiser som Lise Karlsnes, Hanneli Mustaparta, Maya Vik, Mariann Rosa, Margaret Berger, Samsaya og utenlandske kjendiser som Jessie J, Dido og Katy B.

Les også: Gjør gode nettkupp

Les også: Rå jumpsuits

Les også: Jeansen for DEG3. august lanseres Nina Jarebrink i Sør Afrika med et stort fashion show og til høsten kan du se en jakke fra Jarebrink i britiske Vouge.

Komfortabel stil

Selv tar den fremgangsrike designeren oppturen med knusende ro;

- Det er supergøy, men av og til uvirkelig og rart, så jeg forsøker å ikke få prestasjonsangst, sier hun.

Hun forteller at hun legger stor vekt på komfort når hun designer klær og sko, for eksempel materialer med mye stretch og platåsko som ser glamorøse ut men som man samtidig kan gå langt og lenge i.

- Hvis man føler seg bra, så ser man bra ut og da vet du at du er fin i andres øyne. Derfor vil jeg lage klær som man kan puste i og platåsko man kommer seg opp i høyden med, men som man samtidig synes er gode å gå i, sier hun.

Designerens favoritt er den svarte fargen som går igjen i alle kolleksjonene hennes. Svart er også fargen hun synes ser mest flatterende ut på kvinner.

- Svart passer på alle og er tidløst, men jeg har også fått mer sansen for nudefargen som ser bra ut til alle hudtoner.

Slik finner du din stil


Nina Jarebrink har flere tips på lager når det gjelder å finne sin stil som man ser bra ut i og er komfortabel med. Hun avslører hvordan hun selv tenker når hun kler seg.
  • Nudefargede platåsko forlenger bena og er dessuten gode å gå i.
  • Fokuser på å fremheve delene av kroppen du er fornøyd med og skjule det du liker mindre. For eksempel ser kaftankjole elegant ut, den gjør at du ser langstrakt ut samtidig som den skjuler deler av magen og armene.
  • Et fint belte i livet er en enkel måte å løfte et enkelt antrekk flere hakk på.
  • Tenk heller små detaljer som vil sette en ekstra spiss på klærne du har på deg, ikke less på deg for mye smykker på en gang.
  • En svart tunika og noen enkle flip flop - sandaler eller platåsåler blir plutselig et glamorøst antrekk dersom du bruker noen store øreringer eller et stort smykke til.
  • Gå for stretch i kjolene slik at du kan puste og spise mens du slapper av. Det skal være behagelig å se bra ut, helt enkelt.
nina220 nina220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning