Ny garderobe - på den billige måten

Les hvordan du oppdaterer stilen uten å blakke deg.

Ny garderobe - på den billige måten
Ny garderobe - på den billige måten
Publisert Oppdatert
Høstsesongen er som oftest den sesongen hvor vi har flest valgmuligheter når det kommer til nytt innhold i garderoben. Men det kan ofte bli dyrt. Likevel er det mulig å oppdatere klær, sko og tilbehør uten at det går nevneverdig utover budsjettet ditt.

Du bør starte med å lage en liste og få full oversikt over hva du egentlig har.

1. Sortering

Sett av en kveld til å titte gjennom garderoben din, hva har du som du kan fortsette å bruke gjennom sesongen? Hvilke tidløse basisplagg har du og hvilke trendplagg er fremdeles brukbare?

Les også: Klassisk og tidløst

Les også: Motetips fra blogger

Les også: Kjendisenes motemustVed å skaffe deg oversikten av hva som fremdeles kan brukes, utretter du flere ting: du sparer penger, du får ryddet og du blir snillere mot miljøet ved å gjenbruke og kjøpe mindre.

2. Lag deg en sparepott

For hver høstsesong kommer det sannsynligvis noen heftige utgifter i tråd med nye hendelser fremover. Vær forberedt på store og små utgifter ved å sette opp et eget fond for disse utgiftene, enten du lager deg fysisk sparebørse eller oppretter en ny sparekonto i nettbanken.

Du trenger ikke sette av så store summer hver måned, men kanskje 200 kroner i uken. Før du vet ordet av det, har du penger spart opp for å dekke årets utgifter, og muligens de neste årene!

3. God kvalitet koster

Det kan svi litt å bruke mye penger på en jeans, en kåpe eller et par sko i øyeblikket, men tenker du langsiktig, vil du være glad for at du brukte pengene på noe som faktisk varer lenge fremfor å shoppe oftere dårlig kvalitet som bare holder i tre-fire måneder.

4. Byttehandel

Vi har nevnt det før, vi understreker det igjen; du og dine venninner kan få utrolig mye ut av å gjøre en god byttehandel med hverandre!

Gjør det til en koselig kveld sammen, be venninnene dine om å ta med seg plaggene de ønsker å bytte ut, og på den måten gjør dere alle gode og gratis kupp.

5. Ikke kjøp alt tidlig

Kjøp det du trenger helt i starten av den nye sesongen, men ikke kjøp for mye for resten av året.

Å investere i baseplagg som jeans, støvletter, to-tre jobbskjorter og en trenchcoat er ikke dumt å gjøre tidlig. Men vent med alt det andre som skjerf, trendkjoler og varmere jakker til du kjenner det er høyst nødvendig. På den måten unngår du å småshoppe så mye og du handler deg det du virkelig mener at du behøver.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning