Nå bør du skaffe deg hårgel

Få moteukens mest trendy frisyre, som passer til alt.

Nå bør du skaffe deg hårgel
Nå bør du skaffe deg hårgel
Publisert Oppdatert
Det er kanskje en stund siden du brukte hårgel? Vel, nå er det på tide å skaffe seg en igjen. På catwalken under Oslo Fashion Week går modellene med glansfulle, glatte frisyrer, og i følge en av Fashion Week's frisører, bør du gjøre det samme. Iallefall hvis du vil være trendy.

- En glatt og skinnenede look er både trendy og anvendelig, sier Redkens frisør og hårstylist, Ronny Eide.

Fra hverdag til fest

Har du først fått smaken på den glatte og blanke frisyren, skal du vite at den er mer enn bare trendy og tidløs. Med denne som utgangspunkt har du mange muligheter når det gjelder styling, enten du velger den helt glatte typen, eller om du lager en høyere variant ved å tupere håret bakover mot kronen.

Les også: Hårfiks til trening

Les også: Få drømmesveisen

Les også: Derfor er håret statisk- Grer du håret glatt og blankt bakover og setter det opp i en helstehale, har du en frisyre som passer til alle anledninger, sier Eide.

Denne frisyren gir deg nemlig mange variasjonsmuligheter, enten du skal på jobb, være med venninner eller om du skal på fest. - Denne kan kombineres med alt fra slappe bukser og dressjakke, til en enkel kjole eller en klassisk Chanel-drakt. Varier hva du gjør med hestehalen for å tilpasse stilen, anbefaler frisøren.

Krøll den, tvist den, flett den eller lag en sløyfe. Her er det bare fantasien som setter grenser. Og skal du raskt fra jobb til fest, er den det strålende utgangspunkt.

- Fordi man har så mange muligheter er den perfekt å bruke en dag du har dårlig tid før du skal på fest, sier Eide.Klassisk look

I tillegg til å gi deg store variasjonsmuligheter er også denne frisyren perfekt hvis du en dag ønsker å sette fokuset på antrekket eller makeupen din.

- En glatt look er definitivt trendy og vil alltid være aktuell. Den er også er en veldig fin måte å få fram ansiktet ditt på, fordi den er så enkel og skaper et rent uttrykk, forteller Eide.

Selv om det ser enkelt ut å dra håret stramt bakover, er ikke denne frisyren nødvendigvis den enkleste man lager. For at det skal se bra ut er det viktig å få det perfekt. Skulle det gjøres halvveis vil det fort se dårlig ut.

- Det er viktig å få det helt rent og glatt, uten noen form for "frizz". Skal du ha midtskill er det også nødvendig at man legger den helt rett. En glatt og glansfull frisyre krever at arbeidet blir gjort nøye for at det skal se bra ut, sier Eide.

Slik gjør du

Det er to måter å oppnå den glatte looken på. - Den ene måten er å fukte håret helt ned, ha i et gelprodukt og gre det stramt bakover. Pass på å jobbe godt med håret slik at du får alt til å ligge pent, sier frisøren. Du kan også få håret til å ligge stramt bakover ved å bruke en føneteknikk.

- Bruk et holdprodukt og gre det bakover mens du føner det i samme retning. Det er viktig å bruke gode produkter for en glatt overflate, forklarer Eide.

Velg deg en god gel for en "wet look", eller et teksturprodukt for et mer forsiktig og matt uttrykk. Avslutt alltid med hårspray. - Hårsprayen er helt nødvendig uansett hvilken frisyre du lager. De andre produktene hjelper deg å forme håret, mens hårsprayen låser looken, slik at alt blir sittende slik du vil ha det, forklarer Eide.ekstra2.gif ekstra.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen