Hårfiks til trening

Det er lov å se bra ut mens man trener!

Hårfiks til trening
Hårfiks til trening
Publisert Oppdatert
Med butikkene fulle av trendy og lekkert treningstøy er det både lov og enkelt å se bra ut på trening! Men hva gjør du med håret? Det viktigste er selvsagt at du er komfortabel og at håret ikke sjenerer deg når du trener. Men det finnes frisyrer som både er fornuftige og flotte.

Her får du råd fra Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll om hvordan du holder håret både sunt, pent og praktisk når du er på trening!

Enkle frisyrer

Å pynte seg for trening kan for noen virke helt bakvendt. Når svetten renner og kroppen er i stadig bevegelse føles det aller viktigst at håret sitter på plass. Men for deg som har lyst til å være litt fiks på trening også, så er det mange muligheter for det.

- Jeg tenker at alt er lov, men tenk heller praktisk og sporty enn sexy og jålete, anbefaler Sølvi.

Skal du trene yoga eller delta på en annen relativt rolig treningstime kan du gjøre det meste med håret ditt, men er det en tøffere variant kan det være lurt å gjøre det enkelt.

- Gå for fletter! Samle håret i en hestehale og flett lengdene. Bruk gjerne en tynn, liten strikk som ikke syns. Denne frisyren passer alle typer trening. Ellers er knuter og buns også allitd fint og praktisk. En høy, sporty hestehale bli heller aldri feil, anbefaler Sølvi.

Hårpleie på trening

Mye svetting etterfulgt av dusjing og vasking av håret setter sitt preg på lokkene. Derfor er det lurt å tenke litt ekstra på god hårpleien hvis du trener mye.

- Pass på at du bruker milde produkter som er skånsomme mot hår og hodebunn. Bruk gjerne en tørrsjampo etter de trningsøktene som ikke har vært så harde, anbefaler frisøren.

En kur gjør underverkr for håret hvis du bruker det med jevne mellomrom. Faktisk kan du nå også kure håret, mens du trener!

- Det finnes kurer du kan spraye i håret før du trener. Da varmes hår og hodebunn opp av treningen og kuren fungerer mens du jobber. Du kan også ha en kur i håret hvis du bruker badstue etter treningen. Men bruk gjerne en dusjhette slik at kuren ikke fordamper, sier Sølvi.

Beskytt lokkene

God hårpleie etter trening er viktig for å bevare et sunt og glansfullt hår. Men det finnes også andre ting du kan være bevisst på som sparer håret ditt for slitasje, og som gjør at håret ser bedre ut. Her får du frisørens tips:
  • Bruk strikk uten metallbiten på. Det sliter mindre på håret.
  • Pass på at du ikke bruker spenner og fliseklemmer på samme sted hver dag.
  • Når du blir svett blir håret vått og tåler mindre. Vær derfor forsiktig når du trekker ut strikken før du skal dusje.
  • Bruk olje eller serum i lengdene mens du trener. Da ser det sunt og blankt ut!
  • Pass på at du ikke bruker for mye stylingprodukter i håret når du trener. Svetter du mye kan dette legge seg i ansiktet og føre til uren hud.

Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!

Slvi3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen