Mørkt og mystisk

Tør du kaste deg på høstens makeuptrend?

Mørkt og mystisk
Mørkt og mystisk
Publisert Oppdatert
- En sotet look passer absolutt alle kvinner! Dette fordi man kan sote øynene med alle slags farger slik at sminken passer hver og en person, ivrer makeupartist for Yves Saint Laurent, Mattias Sjødin når vi møter ham under YSLs lansering av sin høstlook som de har valgt å kalle "The Black Collection".

Les også: Gylne tider

Les også: Spar tusenlapper på skjønnhetsprodukter

Les også: Høstens hotteste frisyrerLooken er mørk, intens, sensuell og skal fremheve øynene på en måte som bare fargen svart kan gjøre.

Svart blir en farge i seg selv, i følge Yves Saint Laurent, som har delt opp både maskara, eyelinere, kremlinere og neglelakker i flere nyanser svart med en touch av mørke farger som lilla, bronse og blå.

Nøkkelprodukter

Sjødin viser frem modellene han har sminket intenst med YSL-looken "Midnight Garden" som en inspirasjon til den mørke looken. Han forteller samtidig at det ikke skal så altfor mange produkter til for å få til en mystisk look.- Du trenger en god foundation til huden, en lysreflekterende concealer som du lett legger i pannen, under øyne, på kinnben, kjeve og under haken, kajal på våtkanten av øynene, en gel-liner som du kan presse utover øyelokket med kost, litt maskara og en leppefarge etter eget valg, sier han.

Makeupartisten mener at de viktigste fargene for høsten spenner seg fra plummefarger til bronsetoner, alt mikset med det kullsvarte.

Tenk anledning og personlighet

Sjødin mener at du bør tørre å "go bananas" når du sminker deg.

- Du har lov å ha mørke øyne og mørke lepper, men tenk likevel balanse og over egen personlighet, til hvilken anledning du skal sminke deg og finn din nisje. Ett tips er også å tenke på sminken som du tenker på antrekket når du kler på deg; slutt når du ligger på topp og ikke less på mer, sier han.Sjødin mener at om du har gode baseprodukter som foundation, fikseringspudder og en lysreflekterende concealer, så kan du leke deg ytterligere med farger både på maskara, liner, øyeskygger og leppestift.

- Men, mitt favorittprodukt er definitivt den lysreflekterende concealeren som frisker opp hele ansiktet og som også kan brukes som en base på leppene for en forstørrende effekt, samtidig som den får leppestiften til å holde lenger, sier han.

ysl380 ysl590

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning