De hotteste frisyrene nå

Det beste er at de er superenkle å lage!

De hotteste frisyrene nå
De hotteste frisyrene nå
Publisert Oppdatert
Før klesdesignerne entret scenen under åpningen av Oslo Fashion Week, ble den kommende sesongens hår- og sminketrender presentert under showets trendvisning. Redken stod for håret, og Redkens norske stylister har latt seg inspirere av merkets stjernestylist Guido, som har stått for stylingen for catwalkshowene til blant annet Alexander Wang, Marc Jacobs og Dolce & Gabbana.

Ronny Eide, konsulent i Redken Norge, kunne fortelle at høstens hårtrender er inspirert av fire forskjellige looks:

- Det er fire trender som utkrystalliserer seg denne høsten, og som ble brukt som inspirasjon for håret under trendvisningen. Flere av lookene er enkle å få til selv hjemme, og det finnes noe for alle, sier Eide.

Høstens fire trendretninger:


60-tallsvolum


Dette er kanskje høstens viktigste trend for håret, og aller helst skal frisyrene være matte, store og litt tilfeldige. En del av modellene under trendshowet hadde blitt stylet med skyhøye "bikubefrisyrer" og mørke øyne alá Twiggy, og vi har sett internasjonale stjernedesignerne som blant annet Alberta Ferretti, Prada og John Paul Gaultier ha tydelige 60-tallsreferanser på sin modellstyling for høsten.

Slik gjør du det:

Påfør en volummousse ved hårrøttene, og føn håret tørt. Tupér håret bakover, og samle håret forsiktig bak. Pannehåret trekkes til den ene siden, og samles bak øret. Avslutt med en tørrspray med godt hold.

Stramt og lekkert


Denne looken kjennetegnes av stramme, glatte frisyrer som pyntes opp med pinner, lærdetaljer og små hatter eller hårbøyler. På Oslo Fashion Weeks catwalk var modellene med denne looken stylet med superglatte hestehaler og tyllrosetter som pynt. På de internasjonale catwalkene er stilen sett hos blant annet Emanuel Ungaro, Jil Sander, Marc Jacobs og Victoria Beckham.

Slik gjør du det:

Fordel en varmebeskyttende gelé i håndkletørt hår, og føn håret glatt og rett. Samle det i en høy hestehale, dra gjerne en del av håret rundt halen for å skjule hårstrikken. Bruk deretter rettetang på halen. Avslutt med en god spray til å temme småhår og holde frisyren på plass.

Feminint


Den feminine trendretingen er motpolen til den stramme og glatte looken. Her ser vi løse oppsetninger som gjerne kan se litt tilfeldige ut, og midtskillen er en viktig detalje. Dolce & Gabbana, Nina Ricci, Sonia Rykiel, Lanvin og Valentino hadde alle feminine frisyrer på sine catwalker for høsten.

Slik gjør du det:

Påfør en varmebeskyttende volummousse i håndkletørt hår, og føn det tørt. Framprovoser gjerne fall og småkrøller ved å klemme håret sammen mens du tørker det. Har du flatt hår kan du tupere hårrøttene forsiktig før du samler håret løst i nakken. Fest med hårstrikk eller spenner.

Gutteaktig


Den androgyne, skolegutteaktige looken er den fjerde trendretningen. Dype sideskiller er det viktigste stikkordet for denne looken, som fungerer både på kort og langt hår, og som både kan være glatt, blank og striglet, og røft, matt og se nesten uferdig ut. Celine, Pedro Lourenco og Yves Saint Laurent er blant designerne som hadde valgt denne stilen på sine modeller.

Slik gjør du det:

Spray en voksspray jevnt i håret, og føn det tørt før du drar skillen dypt ned mot den ene siden. Fest håret i en hestehale, enten en løs rufsete en, eller du kan dra håret stramt over hodet. Avslutt med holdspray, enten en matt spray eller en glansspray, avhengig av hvilket resultat du ønsker.

1 4 2 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning