Lyset som fjerner kviser

Vi har testet lyspennen for hjemmebruk.

Lyset som fjerner kviser
Lyset som fjerner kviser
Publisert Oppdatert
Det virker gjerne for godt til å være sant, men produsenten bak denne lyspennen lover at lyset skal forhindre oppblomstringen av kviser i huden. Cleane har nettopp kommet for salg i Norge og skal med varme- og lysbehandling dempe eller fjerne kviser i løpet av 24 timer.

I følge produsenten, Ridian, har man har visst lenge at lys påvirker huden. Man vet også at P-acnes bakteriene er den største årsaken til kviser. Nå har de produktet sitt klart.

Slik virker lysbehandlingen

  • En spesiell bakterie kalt p.acnes er den største årsaken til kviser. CLEANE avgir et intensivt blått lys som aktiverer fototoxiske substanser kalt porphyriner.

  • P-acnes-bakterien inneholder en stor mengde med porphyriner. Den aktiverte porphyrinen starter en kjemisk reaksjon som produserer peroxid som igjen ødelegger p.acnebakterien uten å skade huden.

  • CLEANE har i tillegg til blått lys også varme i tuppen som bidrar til å sette i gang blodsirkulasjonen og sette i gang hudens immunforsvar.

  • Kilde: Espen Klareng ved Ridian
- Det man gjorde var å dyrke p-acnes bakterier i skåler for så å belyse dem med lys av forskjellige bølgelengder. I skålene som ble belyst med blått lys døde bakteriene, mens i skålene som ikke ble belyst og som ble belyst med andre bølgelengder, vokste bakteriekulturene, sier Espen Klareng, daglig leder ved Ridian til Kvinneguiden.no.

Etter dette ble det også,i følge Klareng, gjort kliniske tester på mennesker med kviser, som ga gode resultater.

Slik virker den

Rundt 80 prosent av befolkningen får kviser i større eller mindre grad i ungdomsårene, men for noen vedvarer også problemet i voksen alder.

Voksne opplever for det meste akne uten komedoner, de kvisene uten synlig puss, som sitter under overflaten over lengre tid. Og det er nettopp denne typen kviser lyspennen skal virke best mot.

Les også: Derfor får du kviser i voksen alder

Les også: Ingrediensene du bør se etter

Les også: Dette minimerer porerBehandlingen er smertefri og uten kjemikalier, det kraftige blå lyset og varmen i tuppen har som hensikt å dreper bakteriene som forårsaker kviser og akne. Når bakteriene dør, tørker kvisen ut. Det er meningen at du skal sette i gang med behandlingen med en gang du merker symptomene, altså når du kjenner ømhet fra en begynnende kvise i hudoverflaten.

På små kviser kan det holde med én behandling, mens på større kan man gjenta behandlingen med fire timers mellomrom til man får synlig resultat.

Pennen skal ikke gi noen bivirkninger, skal minimere arrdannelse og lades opp i 45 minutter med ledning eller USB.

Redaksjonen tester

Test:

Vi testet Cleane på begynnende kviser i hudoverflaten over en periode på tre uker. Med én gang vi kjente at området var ømt og litt rødt, brukte vi lyspennen på huden i 2,5 minutter slik det står i bruksanvisningen.

Resultat:

Vi merket ingen forskjell etter fire timer, men i noen tilfeller var området mindre ømt og tilsynelatende mindre irritert dagen etterpå. Om det er på grunn av lyspennen eller de vanlige renseproduktene vi bruker morgen og kveld, er vi usikre på.

Minuset er at pennen ikke fungerer på komedoner og hudormer, i tillegg må pennen brukes på den "underjordiske" kvisen med én gang man kjenner at området er sårt, noe som kan være vanskelig å følge med på. Det føles også lenge å holde pennen på én og én kvise i 2,5 minutter dersom man trenger å bruke den på flere områder i ansiktet.

Dersom lyspennen fungerer som den skal, er det en god nyhet for alle som sliter med urenheter fra tid til annen, men for de som lider av alvorlig akne, holder ikke dette.

Tips

  • Man kan kombinere Cleane med alle mulige andre produkter.

  • Husk at det også er nødvendig å rense huden og tilføre den fuktighet for å unngå nye utbrudd av kviser.

  • Man kan legge sminke som vanlig etter at man har brukt lyspennen.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning