Dette minimerer porer

Ja, det er faktisk mulig. Her får du eksperttipsene.

Dette minimerer porer
Dette minimerer porer
Publisert Oppdatert
Ikke alle er født med "porselenshud", og mange kvinner opplever en grov tekstur og store porer i huden. Men dette problemet kan faktisk reduseres betydelig med riktig behandling.

Hudpleier ved Elixir Cosmeceuticals, Marianne Fjørtoft, forteller at vårt utgangspunkt først og fremst avhenger av arv, men at det allikevel er mulig å gjøre noe med det;

- Noen er født med en finere og noen med en grovere hudtype. Det er mulig å redusere porer og grovhet ved å redusere opphopning av talg. Det vil si at dess mindre talg-opphopning vi har i huden, dess mer vil porene trekke seg sammen og huden vil se mer finporet ut. Produkter som er effektive på dette området er de som inneholder glykosyrer, salisylsyre og A-vitaminsyre, sier Fjørtoft.

Ytre og indre påvirkninger

Ved siden av arv er det også ytre påvirkninger som kan gjøre huden grovere i overflaten, for eksempel sol, forurensing og vann som fører til uttørring, og ekstrem kulde eller varme.

Les også: Godt for øyet

Les også: Bort med kvisene

Les også: A-vitaminsyre for huden- Røyk, mye alkohol, dårlig kosthold og lite trening er indre faktorer som påvirker huden vår. Jo sunnere vi lever, jo friskere og penere vil huden bli. Huden er vårt største organ og dens tilstand kommuniserer ofte hvordan vi lever, sier hudpleieren.

Så lenge du vet hva som kan være årsaken til at huden er grov og storporet, er det lettere å reversere problemet. Det gjelder også for hudendringer som mørke pigmentflekker, kvisearr, rødhet og linjer.


- Det er god, dokumentert effekt på hjemmebruk av glykolsyrer og salongbehandlinger med kjemiske peelinger og salisylsyre. A-vitamin og retinol i konsentrert form er også veldig bra, sier Fjørtoft.

Disse to ingrediensene skal penetrere dypere i huden, revereser solskader og fornye kollagenproduksjonen. Det skal også være den beste antialdrings-behandlingen.

- Vi kombinerer ofte glykolsyrer, A-vitamin og retinol for å behandle overhuden og underhuden, forteller Fjørtoft.

Slik starter du

Dersom du ønsker en skikkelig, positiv helomvending for huden din, er det helt nødvendig å få riktige produkter til din hudtype. Svært mange kvinner tror de har en annen hudtype enn det de har, og bruker feil produkter som igjen kan forverre problemene.

- Jeg vil alltid anbefale å gå til en klinikk som kan gi en hudanalyse. Elixir har en hudanalyse-maskin som vi bruker for å se hudens tilstand både på utsiden og innsiden, og Oslo Hudpleieklinikk har en stasjonær maskin, sier hudpleieren.

For helomvendingen anbefaler Fjørtoft at man begynner med å bruke aktive produkter som inneholder ingredienser i konsentrert form, som C- vitamin 10% (askorbinsyre), glykolsyrer, salisylsyre, A-vitamin og retinol.

- Vi ser på viktigheten av å tilpasse disse ingrediensene i forhold til hudtype. Mange blir litt overivrige og ender opp med en overbehandlet hud og blir misfornøyde. God informasjon er essensielt når man skal begynne på cosmeceuticals-produkter, sier hun.

Pass derfor på å få profesjonell veiledning før du setter i gang med et nytt hudpleieprogram.hud590

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning