Makeup-hemmeligheter

Makeupartist Cathrine Aas avslører sine hemmelige sminketriks!

Publisert Oppdatert
Makeupartister og modeller har flere godt bevarte sminkehemmeligheter som vanlige kvinner gjerne ikke får avslørt. L'orèals makeupartist Cathrine Aas deler triksene med deg!

Fremhev konturen

- Det største problemet er at mange kvinner bruker blush feil; enten for mye eller for lite. Det gjør en stor forskjell for sminken din uansett, sier Aas til Kvinneguiden.

Vi møter henne i forbindelse med L'orèal Paris' storlansering av sin nye sminkeserie Studio Secrets, og makeupartisten har flere hemmeligheter å avsløre for kvinner som ønsker å lære å sminke seg vakre og freshe.

- Når du påfører rouge er det viktig å bruke en stor kost slik at det ikke blir grove skiller, men ikke glem å ta på huden med fingrene for å jevne ut mer. Hemmeligheten ligger i store bevegelser med kosten for en pen look. Hold deg unna blåtoner i rougen, kalde rosafarger er risikalbelt. Gå heller for friske ferskenfarger, eller solpudder hvis du har farge i ansiktet, tipser makeupartisten.

Hvis du ønsker å fremheve ansiktskonturen din, er et annet av Aas' triks å bruke en duoblush med to farger hvor du legger den mørkeste fargen i kinnene dine, og så legger du den lyseste fargen med litt skimmer i øverst på kinnbena.

Sminke på dagen

Det er som regel forskjell på dag-og kveldsmakeup, likevel er det mange som ikke tror at man kan bruke liner rundt øyner eller gå for en sotet look mens det er dagslys ute, det mener Aas er helt feil;

Les også: Vårens hårtrender

Les også: Få vakre øyne- Du kan godt bruke eyeliner på dagen, både på våtkanten og under vippekanten. Det er imidlertid smart å duse streken ut med en kost om du legger den under vippekanten, og ikke bruk mørk øyenskygge på øyelokkene om du bruker liner på dagen. Du kan også bruke andre farger enn sort på eyelineren, prøv deg frem med mange forskjellige farger, gjerne grønn, blå, grå eller brun, tipser hun.

Når du skal sote øynene om dagen, skal du påføre skyggen du ønsker ytterst i hjørnene av øyelokket og duse godt ut med en rund kost, legg også skyggen under nederste vippekant, men ikke påfør for mye. Skal du ut om kvelden, kan du godt ta kraftigere farge på området og gjøre blikket mer intenst.

- Hvis du vil få øynene dine til å komme skikkelig frem, skal du bruke komplimentærfarget øyenskygge, altså motsatte farger av din øyenfarge, sier Aas.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggeneLipgloss som sitter

Elsker du lipgloss men hater at den smitter av, føles klissete, forsvinner raskt, eller til og med kan legge seg i de små dunhårene over munnen din? Makeupartisten har råd:

- Et smart triks for å få lipglossen til å sitte bra, er å bare legge gloss på midten av leppene. Slik får du farge på munnen og skinn på de viktigste partiene, glossen legger seg mer og mer utover leppene likevel. Samtidig slipper du at du påfører for mye for da vil den forsvinne raskere, i tillegg griser du ikke med glossen i dunhårene rundt munnen, sier Aas.

Hun legger til at det for kvinner som synes dunhårene er plagsomme kan være lurt å vokse eller bleke hårene.

Helt til slutt forteller Aas at det slett ikke trenger å være vanskelig eller ta lang tid å legge en hverdagsmakeup:

- Jeg synes ikke at kvinner skal bruke mer enn fem-ti minutter på en dagsminke, ellers kan det fort bli for mye. Det viktigste på dagen er en fin base på huden, blush i kinnene og maskara, avslutter Aas.

aas220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen