Kle deg som Salander

Kleskjedens nye kolleksjon er inspirert av den tøffe filmdama!

Kle deg som Salander
Kle deg som Salander
Publisert Oppdatert
Trish Summerville står bak kostymene til en av årets filmer det er knyttet store forventninger til, nemlig David Finchers versjon av "Menn som hater kvinner".

For å feire har kostymedesigner Trish Summerville laget en damekolleksjon for H&M full av plagg med inspirasjon fra filmens anti-heltinne Lisbeth Salander, "Dragon Tattoo collection by Trish Summerville".

Rustning mot verden

Kolleksjonen i 30 deler har samme mørke, urbane følelse som Lisbeth Salander utstråler, med skinnjakker og -bukser, hullete jeans og hettegensere i industrinyanser av sort, grått, slitt hvitt og mørkerødt.

Kolleksjonen vil få en eksklusiv før-premiere i boutique Colette i Paris den 28. november, med sitt eget butikkområde. Kolleksjonen er tilgjengelig fra 14. desember i Divided-avdelingene i rundt 180 H&M-butikker over hele verden, samt online.

Les også: Stilig uansett alder

Les også: Feminin på lave hæler

Les også: Bloggmote fra Gina TricotSalander-looken skal være komfortabel med velbrukte plagg, for eksempel jakkene som er som en rustning som beskytter henne mot verden.

- Jeg ville at kolleksjonen skulle gjenspeile styrken og selve essensen til Salander med en motevri, og jeg er fornøyd med resultatet. Målet mitt er at kvinner skal finne plagg i kolleksjonen som de elsker, og så blande dem med sin egen garderobe og skape sin egen stil, sier Summerville i en pressemelding.

Ikonisk stil

- Jeg elsker denne kolleksjonen og det vi har fått til sammen med Trish. Hun har en utrolig stilsans, er så spesifikk og har en sterk visjon. Klærne handler om attityde - de har et røft preg, samtidig som de er flatterende. Kolleksjonen er mye mer enn bare kostymer - det er en moteerklæring som er moderne og rett i tiden, sier Anna Norling, designer for Divided i H&M.

Salander har en ikonisk stil: bikerklær i skinn, slitte jeans og hettegensere, som det fremgår av Stieg Larssons Millennium-trilogi.

Til jul kommer den engelskspråklige filmversjonen av den første boken i trilogien, "Menn som hater kvinner", regissert av David Fincher. Fincher ga Summerville oppdraget å sammenfatte Salanders look. Det ble en ny variant av urban, særpreget og gatepreget mote, som Trish har gjort til sitt kjennetegn etter å ha arbeidet med tallrike filmer og styling av musikere og artister.

Bymote

Trish tar nå med seg inspirasjonen til denne stilen til H&M, og stilen vil prege gatebildet denne vinteren. Salanders stil dreier seg om både særpreg og overlevelse, og Trishs samarbeid med H&M Divided gjenspeiler hennes personlighet.

Racing jakkene i skinn er innsvingte og beskyttende, ullkåpen med hette har skråstilt glidelås som går rundt kroppen, hennes cardigans er drapert foran for komfortabel bybruk, buksene er smale og enten i funksjonelt skinn eller denim med flenger, mens et miniskjørt i denim er grovt tilskåret som om det var gjort for hånd.

Hettegensere med glidelås har en viktig plass, mens t-skjortene tilfører farge med et håndmalt flagg eller snirklete bokstaver.

Accessoirene er avgjørende for stilen, enten det er en strikket hette hals, en slitt ryggsekk eller eksotisk ørepynt. Støvler er prikken over i-en, enten det dreier seg om høye sneakers, urbane platåstøvletter med kilehæl eller perfekt slitte lærstøvler.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning