Stilig uansett alder

Vi kan kle oss trendy gjennom hele livet. Her får du motetipsene.

Publisert Oppdatert
Kle deg minimalistisk, i 60-eller 70-tallstrenden, dyremønster eller dype farger enten du er 30, 40, 50 eller 60 år!

Moteekspert ved Expressen hjelper deg å finne din stil.

Fargesterk trend


For 30+

Bland nudefarger med matte farger. Tenk feminint, for eksempel en figursydd jakke til skjørt og støvletter. Unngå formløse plagg som gjemmer figuren din.

For 40+

En fin kjole med kortere skjæring fremme enn bak kan du også bruke over en bukse om du ønsker. Velg for eksempel et par pumps som fremhever din kvinnelighet og gir deg god holdning, uansett kroppsfasong. Unngå hellange plagg om du er kort, det får deg til å se kortere og bredere ut.

For 50+

Sats på figursydde jakker som fremhever din figur, og gjerne et skjørt med rett lengde. Plukk opp fargetrenden i form av accessories og sko om du ikke vil ha fargerike plagg på deg. Unngå plagg som virker for "unge" i uttrykket, for eksempel altfor korte gensere og kjoler.

For 60 +

Velg farger etter din hudtone, bland matte farger med mer jordnære farger. Matte toner passer de fleste, selv om man er blek på vinteren. Unngå skrikende farger som kan oppfattes som for mye.

60-tallet


For 30+

Sats på kontraster, en sprø kjole med kraftige mønstre kan tones ned med en ensfarget pologenser. Unngå å feige ut, det er nå eller aldri!

For 40+

60-tallsstilen finner du i TV-serien "Mad Men", en annen type er Bardot. Plukk opp stilen med et blyantskjørt og en topp med rund krave.

For 50+

En armløs 50-tallskjole blir fin med en liten kofte over. Sats på figursydde skjørt og kjoler, unngå plagg uten figurskjæring som gjør deg større enn det du er.

For 60+

En enkel 60-tallskjole passer deg perfekt, det viktigste er at du kjenner deg komfortabel i tøyet og ikke utkledd.

Minimalistisk


For 30+

Finn plagg som skiller seg litt ut, med tøffe snitt og sko uten hæler. Hold fargeskalaen i det nøytrale som beige, vanilje, svart og grått og ikke bland inn for mye farger.

For 40+

Enkle plagg med spesielle snitt og skjæringer skaper stilen, nye kombinasjoner som kjole alene eller over bukse passer bra. Unngå møstrete plagg som ser for mye ut.

For 50+

Sats på herreinspirerte plagg som vest og dressbukse, tenk på å skape en helhet i antrekket, men unngå å følge trenden slavisk.

For 60+

Tilpass alle plagg etter din kropp, er du kort og rund trenger du et skjørt som går litt utover fremfor et blyantskjørt. Bland litt farger så du ikke bare kler deg i sort.

Dyrisk


For 30+

Bland og miks mønstre men la dem gå i samme gråtone eller bruntone, kombiner med rød leppestift, skinnyjeans og stilletthæler. Unngå komboen med stilletthæler, superkort skjørt eller kjole, røde negler og rød munn. Det blir for mye.

For 40+

Om du ikke vil følge trenden slavisk, slå til med et par dyremønstrede sko eller en veske. Har du lange, smale ben, vis dem frem i en rå kjole med polotrøye til. Unngå maksikjolen eller jeans med høy midje.

50+

Om du er litt eldre, holder det å følge trenden med ett plagg. Velg en kortere kjolemodell om du er kort. Bukser med høy midje passer ikke for deg med pærefasong, bred rumpe eller store lår.

For 60+

Trender gjør deg piggere, løft frem det som er fint med din figur, og ikke kle deg eldre enn du er.

70-talls


For 30+

70-tallstrenden er glamorøs, velg slengjeans som fremhever din figur men unngå jeans som er høye på livet dersom du har litt former. Det forstørrer rumpe og lår.

For 40+

Miks gjerne mønster men hold fargeskalaen til varme, brente toner. Ikke følg gamle vaner slavisk.

For 50+

70-tallsstilen innebærer behagelige klær, men velg minst ett plagg som virker litt mer modig, for eksempel en tøff pelsvest over en behagelig jeans.

60+

Gå for en rolig stil og velg noe med fuskepels-detaljer, og ikke kle deg akkurat som du gjorde på 70-tallet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning