Jeans som gir deg drømmefasong

Vi har plukket ut noen av våre favoritter.

Publisert Oppdatert
Jakten på jeansen som sitter som støpt kan føles som en evigvarende prosess, men det finnes en perfekt jeans for absolutt alle, skal vi tro Martin Gustavsson, Product Manager for jeans hos Bik Bok;

- Det finnes perfekte jeans til alle kvinner, men ikke bare én passform som passer alle, sier han.

Likevel har han svaret på hvordan du kan finne jeansen for nettopp din kroppsfasong.

Slank i jeans

Gustavsson, som tidligere jobbet seks år hos svenske ACNE med produktutvikling og design av jeans, forteller at du bør starte med en god porsjon tålmodighet.

- Bruk god tid på å prøve på ulike typer av siluetter som har ulike uttrykk (skinnyjeans, flaredlegs, slengbukser, lavt eller høyt liv. red.anm.). Slik får man en referanse til hva som passer en og hva man liker. Ofte kan man se ganske raskt hvilke typer jeans man ser best ut i, sier han.

Les også: Dette gir perfekt rumpe

Les også: legg jeansen i fryseren

Les også: Jeans til DIN figurPlassering av lommene på rumpen er viktig for at jeansen skal se bra ut, og Gustavsson trekker blant annet frem KICK jeans fra Bik Bok.

Og ønsker du et slankt og nett uttrykk i jeansen, skal du ifølge jeanseksperten velge en skinny variant.

- Om man ser på de siste ti årene, så har siluetten vært veldig tight hele tiden, og jeg tror nok aldri at den looken kommer til å forsvinne med tanke på dagens myke stretchdenim som vi ser mye av. Dette tror jeg at mange kvinner føler seg slanke i, sier han.

Han mener samtidig at det først og fremst handler om hva man selv trives best med i forhold til kroppsfasong.

- Vi ser jo også en klar trend hvor jeansen ikke er superslim lenger, og å se folk som kjører en egen, personlig stil, er alltid det peneste, mener Gustavsson.

Fin figur

Når du først har funnet drømmejeansen gjelder det å vedlikeholde den så den ikke mister sin fasong og ser like bra ut på hele tiden.

Da skal du først og fremst ta hensyn til vaskemetoden.

- Ofte vasker vi i stykker våre jeans fordi vi vasker de altfor ofte. Husk å vaske jeansen på vrangen, på lav temperatur og bruk aldri skyllemiddel. Ikke tørk den i tørketrommel, men la den lufttørke, sier jeanseksperten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning