Legg jeansen i fryseren

Da holder den fasongen. Vi fikk eksperthjelp, sjekk hvordan du finner jeansen for deg!

Publisert Oppdatert
Jeans er plagget som aldri går av moten og som passer i de fleste anledninger. Så hvorfor skal det da være så vanskelig å finne det perfekte paret?

I vår er denim i alle plagg hypermoderne og i tiden. Denimshorts, skjorter, jumpsuits, skjørt og kjoler er trygge valg for fashionistaer. Men, jeansen som sitter som støpt rundt hoftene, over rumpe, lår og knær er like vanskelig å finne for alle - fordi vi er bygget forskjellig, og dermed er det naturlig nok tusentalls forskjellige jeans på markedet.

Så hvordan finne frem i mylderet? Svaret er like enkelt som komplisert; du må prøve deg frem.

Sjekk stretcheffekten

Vi møtte jeansekspert Rebekka Stenmarck Johannessen da Cubus inviterte til denimkveld. Hun forteller at det er individuelt hva hver person må se etter i jeans på grunn av kroppsfasong og hva man ønsker å fremheve.

- En highwaist, straight leg/skinny jeans opplever jeg som mest populær for de fleste. Samtidig kommer Bootcut raskt inn i motebildet denne våren. Det beste rådet jeg har er å oppsøke personalet når du er i en butikk, så hjelper de deg med å finne en bukse som kan passe akkurat deg og din fasong, tipser Stenmarck Johannesen.

Les også: Vårens jeansmote

Les også: Den perfekte jeansen

Les også: Jeans til DIN figurDet er velkjent for de fleste at jeansen etter noen gangers bruk, ofte begynner å henge i rumpa og blir litt løsere i lårene. Dette handler om hvilke stoff jeansen er laget av, for langt fra alle jeans er basert på hundre prosent denim.

- I dag er det få jeans som blir laget av bare denim. De fleste jeans inneholder hvertfall to prosent elastan. Dette gir buksen en god stretch, noe som gjør at de er behagelige å gå i og de følger kroppen på en flatterende måte, sier eksperten.

Trangest mulig

Om du føler at du trer på deg et pølseskinn i prøverommet, er dette faktisk en god ting.

- Å kjøpe jeans trange er veldig lurt fordi de aller fleste utvider seg. Buksene med stretch gjør at du kan gå ned flere størrelser, så ikke nøl med å gå ned minst én størrelse, får du den på, så kjør på!, tipser Stenmarck Johannesen.

Vask av jeans

Vi må jo vaske klær som er blitt skitne, men maskinvask kan gjøre at jeansen mister mer og mer av fasongen. I følge eksperten bør du drøye vasken lengst mulig;

- Om du tør å drøye den første vasken så lenge som et halvt år, er dette bare bra for jeansen. Om man også unngår å bruke skyllemiddel, som ødelegger stretchen, og dropper tørketrommel, så holder jeansen på fasongen mye lenger. Et annet tips er å vaske den på vrangen, da holder den bedre på fargen, sier eksperten.

Et annet alternativ til rengjøring av jeans, er faktisk å legge buksen i fryseboksen!

- Fryseren fjerner bakterier, og kan være et fint alternativ hvis buksen er godt brukt, men fortsatt ser ren ut. Har det satt seg lukt i buksen kan du henge den til lufting utendørs i et døgns tid. Da sparer du buksen for unødvendig slitasje, og miljøet for unødvendig bruk av energi og vaskemidler, sier hun. denim220 denim220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning