Dette gir perfekt rumpe

Jeansen må ha riktige lommer. Eksperttipsene får du her.

Dette gir perfekt rumpe
Dette gir perfekt rumpe
Publisert Oppdatert
- Det første du bør ta hensyn til når du skal finne jeansen som vil gi deg perfekt rumpe, er selvsagt din kroppsfasong, sier Nicklas Schedin, butikksjef for Solo Stockholm.

Les også: Legg jeansen i fryseren

Les også: Den perfekte jeansen

Les også: Jeans til DIN figurVi møter han onsdag under åpningsfesten av den svenske kleskjedens første butikk utenfor svenskegrensen, midt i smørøyet av Karl Johans gate. Siden konseptbutikkens oppstart i Göteborg i 1981 har kjeden etablert i alt ti butikker i Sverige, og nå altså den første internasjonale butikken i Oslo.

Fokus på jeans


Solos fokus er blant annet å selge de beste jeansene på markedet, og i den forbindelse kunne Schedin fortelle hvordan man går frem for å finne jeansen til sin kropp. Han har flere nøkkeltips:- Har du stor rumpe alá J-Lo, bør du først og fremst velge en jeans med høyt liv som rommer bakdelen og får løftet den opp, sier han og fortsetter:
  • En stor rumpe bør også ha en jeans over seg med større lommer som sitter litt fra hverandre.
  • Har du liten rumpe, velg jeans med low cut midje slik at ikke rumpen forsvinner i jeansen. Her bør også lommene sitte tettere.
  • Har du lange, slanke ben, velg skinnyjeans som er smale hele veien.
  • Har du kraftige lår, velg jeans med god stretch som sitter bra.
  • Jeansprodusenter forsøker hele tiden å utvikle bukser som skal sitte perfekt og helst passe enhver kroppsfasong. Schedin mener iallefall at noen merker allerede har lyktes med dette;

    - Da kan jeg for eksempel trekke frem Levi's curved jeans og Neuw som to merker jeg føler passer de fleste kvinner og som gir en flott rumpe, sier han.

Unngå vask


Det er en fantastisk følelse når man finner "den perfekte" jeansen i butikken som man føler fremhever rumpe, lår og legger på riktig måte og sitter akkurat slik den skal. Da er det om å gjøre å passe på at jeansen ikke mister fasongen sin ved å henge og til og med miste farge.

Jeanseksperten mener du bør legge vekt på vaskeprogrammet og hvor ofte du faktisk vasker jeansen.

- De jeansene som holder seg lengst når det gjelder passform, er de i helt mørk denim. Dette er fordi de ikke er vasket i det hele tatt og dermed er ikke fibrene slitte på forhånd. Så vil du ha en jeans som holder i mange år, bør den være helt mørk, sier han.

Han understreker samtidig at du bør unngå å vaske jeansen hvis du kan det - så lenge den ikke lukter vondt.

- Men, om du først må vaske jeansen, gjør det på kaldt program og unngå skyllemiddel, sier han.klar380 klar220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning