Hold huden ung

Få skjønnhetstipsene fra modell og missedronning Mona Grudt her.

Publisert Oppdatert
Enkelte kvinner er selvsagt utrustet med bedre gener enn andre, men for å holde seg vakker hele livet, handler det også om å ta bevisste valg!

-Ta vare på huden

Tidligere Miss Universe, Mona Grudt (39), er fremdeles modell i tillegg til å være talskvinne for Garnier og småbarnsmor. Ingen tvil om at hun har utseendet med seg, men hun passer også svært godt på seg selv.

-Gener har mye å si, og at man holder seg vakker hele livet er nok en kombinasjon av gode gener og gode pleierutiner. Jeg er for eksempel totalt avhengig av håndkrem, lipgloss og ansiktskrem, året rundt, sier Grudt til Kvinneguiden.

Les også: Frisyrene gutta elsker

Les også: Naturlig sminket

Les også: Kvinner får mer ut av treningenMissedronningens hemmelighet for å se nydelig ut i en alder av snart førti, og selv etter tre fødsler, ligger i hudpleie.

-Det er viktig å ta vare på huden, du skal tross alt ha den resten av livet. Det er så enkelt som å rense huden morgen og kveld, bruke gode produkter, bruk en fast nattkrem og aldri glemme øyekrem.

Hun lar med andre ord ikke småbarnstilværelsen sette en stopper for egenpleie;

-Jeg tar med minstebarnet når jeg må, jeg er blitt veldig god på multitasking, renser huden i dusjen og ammer i sengen mens jeg sminker meg, smiler Grudt.

Solkrem hele året

Ved siden av sigaretter er solen den absolutt største trusselen mot en glatt og rynkefri hud, og missedronningen understreker at hun bruker solbeskyttelse hver eneste dag - hele året;

- Jeg er ikke så glad i å sole meg uansett, men det å være ute i solen og leke med barna og få litt lett farge huden, er jo bra. Men, jeg passer på å beskytte ansiktet med en solhatt slik at jeg forebygger mot flere linjer, sier hun.

Likevel vedgår hun at Botox kan være fristende.

-Botox er blitt mer akseptert, og jeg skjønner at folk blir fristet til dette. Jeg vil nok vurdere det om jeg føler at jeg ser ut som et vrak om noen år, men litt linjer må man ha. Det er litt tragisk om man ser ut som "Svenske Hollywoodfruer". Jeg synes at vi skal være glade for at ikke alle er kommet dit at vi får botoxinjeksjoner i lunsjen, mener Grudt.

Hun holder seg heller ung gjennom avslappende joggeturer ute i frisk luft.

-Jeg er veldig glad i å jogge ute i mitt eget tempo og er ikke så fan av trening i sal, jeg synes det fort kan bli slitsomt med aerobic. Men yoga kan være bra, og dessuten det å trene med en personlig trener. Jeg sliter med litt vond rygg på grunn av skiveutglidning etter fødsel og derfor går jeg til fysioterapeut. Det aller viktigste for velvære, er å lytte til kroppen, avslutter Grudt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen