Naturlig sminket

Unngå å skjule ansiktet bak en foundation-maske. Slik sminker du deg vakker.

Publisert Oppdatert
Foto: Produsentene

Mange kvinner elsker å sminke seg samtidig som det fort kan bli for mye av det gode. Hvordan finner man da ut hva man gjør feil? Og hvordan unngå å se oversminket ut?

Hverdagssminke

Problemet er desto større dersom man opplever at man har uren eller ujevn hud med røde prikker, pigmentflekker, arr eller kviser.

Les også: Vakker uten sminke

Les også: Vårens makeupHer får du noen tips.
  • Har du mørke pigmentflekker, er det lurt å snakke med hudpleier for å finne ut av hva som kan gjøres. Kurer, kremer eller serum kan være med på å lysne flekkene. I tillegg er det viktig å forebygge slik at du ikke får flere flekker. Bruk alltid solkrem for å beskytte og forebygge.
  • Det samme gjelder med urenheter. Her må du finne ut
hvilke produkter som passer for deg og din hud og som virkelig tar tak i dine problemområder.
  • Når det gjelder sminke, er det smart å prøve en lysere foundation enn den tonen du kanskje er vant til. Tenk at du skal bruke minimalt med foundation og bare dekke problemområdene for å jevne ut huden.
  • Når du sminker deg skal du tenke på at du skal minimere for eksempel mørke sirkler rundt øyne og velge en concealer hakket lysere enn din egen hudtone, dette fremhever øynene dine. Prikk litt concealer lett under øynene dine og klappe forsiktig på, ta også på øyelokk og i innerhjørnene.
  • Du kan også velge en nude, lys rosa eller brun leppefarge slik at leppene dine virker større og samtidig får en naturlig look.

Les også: Vakre vipper

Les også: Perfekt vintersminke

Les også: Glamorøs helg

  • Velg en lysere rosarouge som du påfører med en mellomstor kost, bare på kinneplene.
  • En maskara som skiller vippene dine uten å kladde eller klistre og som samtidig gir farge nok til at du slipper å påføre mange lag, er flott om du vil unngå oversminking.

Les også: Vi tester maskara!

1 2 3
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning