Håret gjennom livet

Hårekspert har tipsene - slik takler du endringene.

Håret gjennom livet
Håret gjennom livet
Publisert Oppdatert
Det finnes gjerne ikke et mer riktig ordtak enn "tiden flyr". Tiår flyter etterhvert inn i hverandre, og for hvert tiår tenker kvinner gjerne at de bør endre frisyren slik at den passer bedre til alderen deres.

Det synes iallefall den amerikanske kjendisstylisten Louis Licari at kvinner skal tenke over. På den måten vil de se bra ut uansett hvilken alder de er i.

Han har delt sine tips med nettsiden Ivillage.com.

I 30-årene


I 30-årene trenger man ikke å jobbe veldig hardt for å vedlikeholde det håret man har. Dette er tiden hvor du godt kan eksperimentere med både farge og stil.

Les også: Slik kommer rynkene

Les også: Sminken som passer DIN hud

Les også: Vi vil eldes naturlig- De fleste kvinner vil merke noen grå hår i denne perioden, og dermed kan lyse foliestriper være en god løsning. Da vil de få og grå hårene blande seg perfekt inn med den lysere fargen, sier frisøren.

Foliestriper eller semi-permanent farge er også en smart måte å teste ut en ny hårfarge på siden det lett kan korrigeres. 30-årene er ofte en tid for personlig oppdagelse, de fleste kvinner satser mye på familie og karriere, og ofte er det veldig viktig at man samtidig ser bra ut slik at man føler seg bra.

- Selv om du har det travelt betyr ikke dette at du ikke ønsker å se fresh ut. Bruk 30-årene på å eksperimentere litt med trender som passer din hårtekstur og din ansiktsform, så finner du til slutt din signaturfrisyre, sier Licari.

I 40-årene


I 40-årene opplever mange kvinner at deres naturlige hårfarge er grå og flat, og dermed må det sterkere hjelpemidler til. Å få hjelp av frisøren til å farge håret ditt tilbake til din naturlige farge, er nøkkelen til å se yngre og friskere ut;

- Velg en naturlig farge istedenfor å gå i fellen mange kvinner i denne alderen gjør - å velge en knall, mørk farge med lilla-eller rødskjær i. Dette ser veldig hardt ut mot ansiktet og gjør dermed også at du ser eldre ut enn du er. Mitt tips er å gå litt lysere med striper, men for lyst vil også trekke bort en del farge fra ansiktet ditt, sier frisøren.

Han mener at lugg og oppklipte frisyrer passer godt i 40-årsalderen. Håret kan være i en hvilken som helst lengde, men det bør ha myke kanter rundt ansiktet.

- En lugg til siden og en klipp som rammer inn ansiktet, vil skjule linjer i pannen og kråketær rundt øynene. Hårlengder fra haken og ned til skuldrene vil også kamuflere en slappere kjevelinje, sier han.

I 50-årene


Michelle Pfeiffer, Ellen Barkin, Sharon Stone og en lang liste med andre kvinner både her til lands og i Hollywood har bevist at 50 år ikke er "gammelt" lenger. Men, man må bruke mer tid på å vedlikeholde sitt vakre utseende.

- Dette er tiden da kvinner må friske opp hårfargen sin litt oftere, og farger man håret bør man sørge for å gjøre det ofte nok til at man unngår harde ettervekster. Den mest flatterende hårklippen på kvinner i 50-årene er en lengde som går ned til haken, eller kortere enn dette, sier Licari.

Disse lengdene skaper volum både for hår og for ansikt, og siden flatt hår også får ansiktet til å se eldre ut, bør du satse på volum.

- Tørt og brusete hår gjør også at du ser eldre ut, så fokuser på å bruke balsam og en god hårkur noen ganger i uken. Hvis du må bruke hårføner, rettetang eller krølltang bør du alltid bruke varmebeskyttende først, sier frisøren.

Han mener samtidig at kvinner i alle aldre kan leve etter én og samme regel:

- Nyt alderen du er i, uansett hvor ung eller gammel du er. Lik deg selv og gjør det beste ut av det du har, det er nøkkelen til å se vakker ut. Haar220 40-r-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning