Vi vil eldes naturlig

Botoxtrenden har eksplodert, men norske kvinner foretrekker fremdeles gamlemåten.

Vi vil eldes naturlig
Vi vil eldes naturlig
Publisert Oppdatert
- I Norge er kvinner mest opptatte av å eldes med eleganse, forteller Lise Juhl Hansen, Scandinavian Product Manager for Vichy Scandinavia.

Da vi møter henne under Vichys høstlansering av dag- og nattkremen Liftactiv Derm Source, får vi høre at skjønnhetsbransjen som oftest forholder seg til to typer kvinner;

- Kvinnene som tyr til drastiske tiltak som botox, fillers og kirurgi for å se ut som de er 20 år resten av livet, og naturalist-kvinnene som ønsker å se naturlige ut. I første kategori finner vi mange amerikanske kvinner, mens det er i siste kategori vi finner de fleste nordiske kvinner, sier Juhl Hansen.

Vet for lite om botox

Produktmanageren tror at mange norske kvinner er skeptiske til botox og kunstige "fillers" fordi man enda vet for lite om langtidsvirkningen det kan ha på kroppen.

- Botox og diverse "fillers" som skal plumpe huden og gi den mer fylde, kan også føre til at hudens tilstand blir forverret. Og det som er skummelt med dette, er at man ofte ikke kan merke problemene før man har brukt denne typen produkter i huden i mange år. Og da er det ofte for sent, sier hun.

Vichy opplever at det er et stort hudpleiemarket på apotek i Norge sammenlignet med for eksempel i Danmark hvor det fokuseres mest på salg av medisiner på apotekene. Og i følge Juhl Hansen er frasen "jo dyrere, jo bedre", heller ikke alltid passende i forhold til hva norske kvinner ønsker av hudpleie.

Les også: Gjør føttene sandalklare

Les også: Sikker solbeskyttelse

Les også: Slik bruker du serum- Rynker og linjer kan ikke reverseres fullstendig, men de kan forebygges, selv med produkter som man faktisk har råd til. Hva man bør bruke varierer i forhold til hudtype, men ved 25-årsalderen bør man starte med gode fuktighetsprodukter for å forebygge tidlige linjer. Solkrem er noe man bør bruke hele tiden, og naturligvis spesielt om sommeren. Følg med på egen hud, få gjerne en hudanalyse, og lytt til de anbefalingene du får for din hudtilstand, tipser hun.

- I 40-årene begynner man å merke at huden mangler den fastheten den hadde før. Og når man er i overgangsalderen og runder 50, er det som oftest de mest fyldige kremene som gir mest effekt på huden; fuktighet, fuktighet og fuktighet er det huden trenger på dette tidspunktet, sier hun.

Rutiner hver dag

Hudpleie er litt som å holde kroppen i form generelt; det krever gode, daglige rutiner som forebygger mot slitasje og skader.

Her er Juhl Hansens hudpleie-tips:
  • Sørg for daglig rens av huden. Overraskende mange dropper dette. Vask huden godt med en rensegele om morgenen, og bruk gjerne en bomullspad med sminkefjerner om kvelden før man påfører fuktighetskrem.
  • Solbeskyttelse bør man bruke hver dag hele året, men spesielt om sommeren. Det er solfaktoren som passer på at linjene man får i solen ikke setter seg altfor tidlig i huden.
  • En krem med gode fuktegenskaper for sin hudtype vil hjelpe å forebygge mot tørrhetslinjer, som ofte er de første rynkene man får.
  • Drikk godt med vann hver dag for å smøre huden innenfra.
  • Jevnlig mosjon hjelper på det meste, også for huden da det setter i gang blodomløpet i huden og får den til å se frisk og sunn ut.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning