Har du planlagt brudesminken?

Disse makeupfellene bør alle kommende bruder kjenne til!

Har du planlagt brudesminken?
Har du planlagt brudesminken?
Publisert Oppdatert
Perfekt kjole, nydelig hår og glitrende vakkert tilbehør. Det er slik vi vil ha det på bryllupsdagen. Men hva med litt maskaradryss under øynene? Nei takk. På bryllupsdagen er det ekstra viktig at makeupen sitter som et skudd!

Vi sikret oss de beste brudesminketipsene fra The Body Shops makeupartist, Tore Petterson, da vi møtte ham under bryllupsmessen på Christianina Glasmagasin.

Les også: Nå skal bruden være sexy

Les også: Velg riktig undertøy

Les også: Personlige gifteringer


Ikke bare brudesminke

Du har kanskje allerede vært i kontakt med en makeupartist om hvordan du ønsker å se ut på bryllupsdagen? Og kanskje har du også bestilt den tradisjonelle brudesminken? Men vet du egentlig hva det innebærer?

- Mange sier til makeupartisten at de ønsker en tradisjonell og naturlig brudemakeup. Det kan være veldig farlig, advarer Petterson.

Brudesminke er nemlig et begrep som betyr noe veldig konkret for de som har gått på makeupskole, og er kanskje ikke den naturlige og enkle brudesminken de fleste ønsker seg i dag. Det kan det bli ubehagelige situasjoner av.

- Det er utrolig viktig å være konkret om hva du ønsker deg når du snakker med makeupartisten din. Hva som er naturlig makeup for deg er kanskje noe annet for makeupartisten. God og tydelig kommunikasjonen er det aller viktigste hvis du vil sikre deg et godt resultat på bryllupsdagen, sier Petterson.

Personlig trend

Tidligere har bruder holdt en ganske lik stil når det kommer til sminke. Enkel skyggelegging, sort liner, og et klassisk uttrykk. Nå derimot, er det mye variasjon når det kommer til sminke på den store dagen.

- Trenden nå er å velge personlig. Bruder er mye flinkere til å velge stilen som passer dem, enten det er tunge smokey eyes eller en helt naturlig og ren makeup, forteller makeupartisten.

De fleste bruder har en formening om hva de ønsker seg, og de aller fleste avtaler en prøvetime med makeupartisten for å sikre seg at resultatet blir som de ønsker. Men det er ikke nødvendigvis det lureste man gjør, skal vi tro The Body Shops makeupartist.

- Generelt sett er jeg i mot prøvetimer! Makeup er et levende fag, og et uttrykk vil aldri bli helt likt, selv om du i utgangspunktet legger lik makeup. Ta gjerne flere møter med makeupartisten, vis bilder av looks du liker og bli enige om hva som skal gjøres, men vent med selve sminken til bryllupsdagen. Da unngår du å ha forventninger som ikke kan leves opp til.

Viktig huskeliste

Skal du gjøre makeupen selv? Eller ønsker du deg noen tips om hvordan du holder makeupen fresh gjennom hele dagen? Det finnes feller å gå i, selv om du skulle føle at du har full kontroll. Her kommer makeupartistens sjekkliste for hva du bør og ikke bør gjøre.

 • Ikke glem å sminke ørene. Man blir ofte varm på bryllupsdagen, og ildrøde ører er ikke så veldig lekkert.
 • Ikke bruk for tett foundation. Da mister du mye av din naturlige mimikk, og du vil ikke ligne deg selv.
 • Ikke test ut noe du ikke har prøvd før. Det gjelder å føle seg trygg på at resultatet blir bra.
 • Ikke bruk en venn som makeupartist på bryllupsdagen. Blir du ikke fornøyd kan det ødelegge vennskapet.
 • Sett av god tid! Du skal kose deg med hår og makeup denne dagen.
 • Ikke fyll på med maskara utover dagen. Resultatet blir tørt og den vil garantert begynne å drysse. Legg på nok når du sminker deg til å begynne med.
 • Dropp maskara på undervippene. Det vil løfte blikket ditt og gi deg et friskere og yngre uttrykk. Maskararester fra undervippene har også en tendens til å legge seg som en tynn film under øynene og få deg til å se sliten ut.
 • Ikke napp brynene dagen før bryllupet. Det kan gjøre deg rød og sår.
 • Ikke test ut nye ansiktsprodukter rett før bryllupsdagen. Hold deg til produkter du kjenner og som du vet du tåler.
 • Pass på at du ikke har på deg en stram bh rett før du skal inn i brudekjolen. Stroppemerker kan sette seg godt i huden og er ikke så pent hvis du skal bruke en stroppeløs kjole.
 • Har du tunge øyelokk? Legg litt rouge rett under øyebrynet! Det vil åpne blikket.
 • Pass deg for selvbruning som har gått ut på dato. Har du uflaks kan den gi etseskader på huden din.
 • Husk å smile og å kose deg. Det er det dagen skal handle om!


makeup2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning