Glitrende julegaver

Slik finner du smykket som blir en gavesuksess.

Publisert Oppdatert
Smykker er alltid en vinner når det kommer til gaver. Men det kan være vanskelig å vite hva man skal velge for å treffe blink med en smykkegave. Her får du noen gode tips fra Helene Basse, markedssjef i Dyrberg/Kern.

Les også: Skodd til jul

Les også: Sexy bak

Les også: Gjør et kjempekupp


Personlig gave

Skal du satse på en smykkegave er det lurt å ta seg tid til å bli ekstra godt kjent med personens smykkevaner. Kanskje du kan se et mønster?

- Legg merke til hva personen bruker av smykker til vanlig og på fest. Om hun liker store eller små smykker og hva slags materialer hun bruker, anbefaler Basse.

Men det er ikke bare smykkevanene som kan hjelpe deg. Det kan være lurt å tenke på hele personen når du velger gave, både kropp og sjel.

- Tenk også på hvilken personlighet det er snakk om. Hva passer henne? Også type og kroppsbygning kan si noe om hva som passer henne. Til en petit person kan det være mindre og enklere smykker som er det beste, mens en høy og kraftigere type kanskje kan ha større og grovere smykker, mener Basse.

Ekte vare?

De siste årene er det de uekte fashionsmykkene som har blitt de store salgsvinnerne, med trendy design og overkommelig pris. Men også de ekte smykkene ser ut til å få sin rennessanse nå. Så hva bør du velge i gave? Uekte trendsmykker, eller ekte vare?

- Tenk gjennom hva du ønsker at hun skal bruke det til. Et hverdagssmykke som er ment for å brukes mye og skal kunne passe både på jobb og i fritiden, bør være av god kvalitet, og med et tidløst design. Ønsker du å kjøpe noe trendy som kan brukes til fest eller ved spesielle anledninger, kan fashionsmykkene være flotte, anbefaler Basse.

Sikre valg

Er du fortsatt usikker på hva du skal velge? Disse smykkene mener Basse er sikre valg, som kan passe de aller fleste.

- En klassisk, men trendy ring kan brukes av de fleste. En klassisk person kan bruke den på ring- eller langfinger, mens en person som har litt mer edge kan sette den på lillefingeren for en røffere look, mener Basse.

Også et armbånd kan brukes på mange måter, og er derfor et trygt gavevalg mener hun. Enten man liker det feminine og romantiske eller om man er en tøffere type, vil et enkelt og smalt armbånd kunne falle i smak.

- Et lite armbånd kan brukes både til hverdags og til fest. Det er stilig å kombinere med flere andre armbånd, gjerne i andre materialer, eller det kan brukes sammen med en klokke. Liker man det enklere, er det også fint å bruke det alene. Dermed kan et slikt smykke passe for de aller fleste, sier Basse.

Se våre glitrende favoritter i bildekarusellen øverst i artikkelen!

ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning