Gjør et kjempekupp!

Slik funker nettkupongene som gjør luksusen billigere.

Gjør et kjempekupp!
Gjør et kjempekupp!
Publisert Oppdatert
Visste du at det finnes kuponger på nett som kan gi deg fantastiske pristilbud på tjenester og produkter? Hva med en fire-retters middag for to til 400 kr? Eller en times massasje for 250 kr? Ja, det er nettopp så gode dealer du kan sikre deg hos nettkupongsidene på nettet.

Skeptisk? Vi har snakket med en av de største nettkupongselskapene for å finne ut hvordan det funker.

Les også: Nydelig høststil

Les også: Fra jobb til fest

Les også: Sorte kjolefavoritter


Alle vinner


- Grunnen til at dere som kunder kan få så billige tilbud er at bedrifter bruker disse tidsbegrensede tilbudene for å lokke til seg nye kunder, som forhåpentligvis kommer til å besøke dem igjen. Samtidig får de god markedsføring gjennom oss og også verdifull markedsføring ved at du som kunde kan anbefale dealen deres til venner og kjente gjennom sosiale medier, forklarer Julian Berger, salgssjef i Sweetdeal.

De gode prisene er altså ikke noe hokus pokus, men snarere en markedsføringsaktivitet, som gagner både bedrift og kunde.

Pass på!

 • Sjekk hvilke byer tilbudene hører hjemme under. Flere nettkupongselskaper tilbyr dealer på mange ulike steder i landet, men det gjelder ikke alle.

 • Nettkupongtilbudene er alltid tidsbegrenset. Det vil si at du har kort tid på å bestemme deg, nettopp for at du skal fristes litt ekstra til å handle raskt. Tenk derfor gjennom i forkant hva du ønsker å bruke penger på akkurat nå, så du ikke lar deg friste til å kaste deg over en deal du egentlig ikke har bruk for.

 • Alle de seriøse aktørene har kundeservice som du kan kontakte hvis noe skulle skje. Ta gjerne kontakt i forkant av et kjøp og still de spørsmålene du har for å føle deg trygg.

 • De aller fleste dealene har en gyldighetstid. Husk å sjekke hvor lenge din kupong er gyldig så den ikke går ut på dato før du får brukt den.


Trygghet for kunden


Men så kjøper vi altså en god deal gjennom Sweetdeal eller en annen nettkupongside. Hva skjer hvis vi ikke er fornøyde? Hvem har egentlig ansvaret hvis vi av en eller annen grunn ikke får det produktet eller den tjenesten vi har blitt lovet?

- Hos oss har kunden aldri noen risiko ved kjøp. Kunden kan ta direkte kontakt med bedriften de har kjøpt tjenesten av, slik at de kan ordne opp. Men vi har også et kundesenter som kunden kan kontakte. Og vi ordner alltid opp, uansett. Det er veldig viktig for oss at kunden er fornøyd, forteller Berger.

Følg med


Å handle hos nettkupongselskaper skal altså være en trygg kjøpssituasjon, i likhet med et hvilket som helst annet kjøp du gjør i butikk eller på nett. Tidspresset, derimot, er litt hardere.

- De aller fleste tilbudene er tidsbegrenset. Litt for at bedriften skal ha fordelen av at kunden skal måtte handle raskere og føle at dette er et tilbud du ikke kan gå glipp av, men også fordi vi kvalitetssikrer tilbudet, slik at bedriften du kjøper en tjeneste av har kapasitet til å gi deg det de har lovet, sier Berger.

Dette kan du få


Det finnes mange selskaper som driver med nettkupongsalg. For å gi deg et bilde av hvilke dealer du kan gjøre, har vi valgt ut et knippe med tidligere, gode tilbud fra tre av aktørene, Groupon, Sweetdeal og Letsdeal. Sjekk ut eksemplene og se hvor mye du kan få for pengene:

For gourmeten:
 • 4-retters middag for 2 personer med kokkens valg av sjømat.

Du betaler: 395 kr, du sparer: 573 kr.

(Sweetdeal)
 • 8 tapasretter inkl. brød, aioli og dessert for to personer.

Du betaler: 330 kr, du sparer: 554 kr.

(Groupon)
 • 3 retters sushimiddag for 2.

Du betaler: 475 kr, du sparer: 475 kr.

(Letsdeal)

For den opplevelseslystne:
 • 4 ukers nybegynnerkurs i cubansk salsa.

Du betaler: 200 kr, du sparer: 300 kr.

(Letsdeal)
 • 1 times paintballspill for opptil 10 personer med alt av utstyr inkludert.

Du betaler: 990 kr, du sparer: 1960 kr.

(Groupon)
 • Få 1 måneds ubegrenset yogatrening, samt yoga introweekend.

Du betaler: 595 kr, du sparer: 1305 kr.

(Sweetdeal)

For husmoren:
 • Italiensk espressomaskin med steamer, inkludert ca. 3 måneders forbruk og rens.

Du betaler: 1695 kr, du sparer 2761 kr.

(Groupon)
 • Få et gavekort til en verdi av 700 kr til bruk på wallstickers i nettbutikk.

Du betaler 199 kr, du sparer: 501 kr.

(Groupon)
 • Få et gavekort på 500 kr i nettbutikk for barneklær.

Du betaler: 200 kr, du sparer: 300 kr.

(Groupon)

For luksusdyret:
 • En times hotstone-massasje.

Du betaler: 379 kr, du sparer: 571 kr.

(Letsdeal)
 • En time hudpleie.

Du betaler: 299 kr, du sparer: 451 kr.

(Sweetdeal)
 • Valgfri dameklipp, hodebunnsmassasje i massasjestol, føn og styling samt valgfrie produkter for 400 kr.

Du betaler: 576 kr, du sparer: 1139 kr.

(Sweetdeal)

ferdigmat ferdigpilat ferdigbarn ferdigspa

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning