Skodd til jul

Noen go'biter å sette på ønskelisten får du her!

Publisert Oppdatert
Å ønske seg et par med sko til jul, eller gi et par sko til din kjære i julegave, er som regel et trygt og morsomt valg. Men hvilke sko trenger du?

Her får du litt inspirasjon.

Stil

I høst og vinter skal vi gå i nostalgiens tegn. Gamle godsko gjenoppstår, og nå skal det være stilrent og bekvemt på føttene. Dameføtter kan med hell stikkes ned i for eksempel pumps eller høyhælte sko med snøring, og detaljene på fottøyet skal være diskré, med fine sømmer og nøytrale farger.

Ecco har laget en topp-ti-liste som gjenspeiler sesongens skotrender, både når det gjelder farger, fasonger og materialer.

I Eccos julekolleksjon for 2011 finner du alt fra feminine snørestøvler og klassiske ridestøvler, til viktorianske knappestøvletter og røffe cowboyboots. Kolleksjonen inneholder både kilehæler og plattformsåler.

Les også: Tid for støvletter

Les også: Sko deg i høst

Les også: Vinterskoene vi elskerDen klassiske ridestøvelen er et populært innslag i høstgarderoben siden den kan kombineres med absolutt alle plagg, enten du går for jeans, tights, skinnbukser, kjole eller skjørt med noen tykke strømper i.

Om du velger deg sko med flat såle eller med ekstra høyde på, tenk over tykkelsen på sålen. Den bør være robust og solid slik at skoene tåler den røffe, nordiske vinteren. For ekstra kvalitetssjekk, spør i butikken om sålen er limt eller sydd på skoen og få tips om hvordan du kan unngå at sålen løsner under tå eller hæl.

Farger

Går du litt opp i pris, finner du som regel sko som tåler flere sesonger i forhold til kvalitet. Her er det også viktig å tenke nøytrale farger slik at skoene ikke er utdaterte til neste vinter.

Fargetrendene for de fleste skokjedene går i tidløst sort og jordaktige fargetoner som brunt, beige, rustrødt og olivengrønn. Altså farger som holder seg over lang tid fremover.

Få inspirasjon fra bildeserien øverst!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning