Gå for sexy rødt

Slik velger du riktig nyanse.

Gå for sexy rødt
Gå for sexy rødt
Publisert Oppdatert
Røde lepper er en stor trend denne høsten, tett etterfulgt av friske og dype bærfarger.

Drømmer du om røde lepper men føler at du ikke kler det? Da kan det hende at du ikke har funnet riktig fargetone. Det skal nemlig være en nyanse for alle.

Din farge

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

Kvinneguidens sminkeekspert Mette Langseth er en stor tilhenger av røde lepper og mener alle kan finne en farge de kler. Det første du bør tenke på er huden din.

Les også: Prøv dette leppetrikset

Les også: Nå skal det være naturlig

Les også: Bruker du riktig kost?- Har du blek hud bør du holde deg til kalde rødtoner i leppestifter. På samme måte vil de med en varm undertone i huden kle en varm rød leppefarge, forteller hun.

Mange føler også at tennene virker gule med en sterk, rød leppestift. Men dette handler også her om hvilken nyanse man bruker.

- Har du gule tenner bør du holde deg unna rødtoner med mye gult i seg, da dette forsterker gulfargen. Gå heller for en rødtone med litt blått i, det gjør tennene dine hvitere, forklarer Langseth.

Det viktigste du kan gjøre når du skal kjøpe ny leppestift er alltid å prøve den på.

- Du vil merke med en gang om du ikke kler en rødfarge, så prøv alltid leppestiften på før du kjøper den, anbefaler makeupartisten.

Passer til alt

Mange synes at den røde leppestiften er et vågalt valg og er derfor forsiktig med den sterke fargen. Det synes Langseth er synd.

- Jeg simpelten elsker røde lepper og synes altfor få bruker det. Hva er vel flottere enn en nydelig vintagekjole, sort eyeliner og røde, flotte lepper alá 50-tallet?

Makeupeksperten tror at de fleste vil føle seg mest komfortabel med å bruke denne leppefargen i situasjoner hvor det passer seg å pynte seg litt ekstra. Hun derimot, mener at det absolutt kan passe for en vanlig dag også.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning