Dette er faktisk et leppetriks

Slik finner du helt riktig farge til dine lepper.

Dette er faktisk et leppetriks
Dette er faktisk et leppetriks
Publisert Oppdatert
Vi jakter ofte etter den perfekte fargen på leppestiften som får munnen til å se skikkelig "kyssbar" ut, men fargen ser som regel helt annerledes ut når du prøver den på hånden i butikken enn på leppene dine i baderomsspeilet hjemme.

Dermed gjør man nok et bomkjøp og kaster bort tid og penger - du skulle ha nude lepper men endte opp med knallrosa i stedet!

- Jeg har det perfekte leppestift-trikset til fortvilte damer, ivrer makeupartist for Oriflame, Erland Elias.

Blod til fingertuppen

Vi møter ham under Oriflames høstlansering av sin nye makeupserie Studio Artist, bestående av leppestift, foundation, pudder og concealer. Elias forklarer hvordan du skal finne leppestiftfargen som passer til akkurat dine lepper;

Les også: Nå skal det være naturlig

Les også: Bruker du riktig kost?

Les også: Legg perfekt liner- Klem sammen en fingertupp til du får blodet opp i den, da kommer pigmentene tilnærmet lik den naturlige fargen du har på dine lepper frem. Så prøver du på leppestiften du har sett deg ut oppå dette området. Når du finner leppestiften du synes ser best ut, har du funnet fargen din, smiler han.

Det er også smart å investere i en lipliner i akkurat samme farge som leppestiften, eller en tone mørkere. Men, ikke gå i 90-tallsfella ved å bare markere rundt ytterkanten av leppene.

- Mitt tips er å bruke liplineren på hele leppeområdet for så å påføre leppestiften over der igjen. Da vil selv en kremet leppestift sitte i ti timer, sier makeupartisten.

3 sminkefeller

Elias er opptatt av at sminken skal fremheve din allerede naturlige skjønnhet og ikke skjule vakre ansiktstrekk. Dermed handler det om å påføre en akkurat passe mengde foundation som jevner ut huden uten maskeeffekt.

- Du skal dekke urenheter og fylle ut linjer og mørke pigmentområder i ansiktet, og det beste resultatet får du etter at du har latt dagkremen trekke inn i huden. Bruk et lite kronestykke-mål med foundation og jobb det lett utover med fingertuppene eller en flat foundationkost. Tenk at huden din skal se vakker ut i dagslys, så det beste er om du finner en foundation med lysreflekterende pigmenter i slik at du får en jevn og fin look, sier han.

Makeupartisten er ikke nådig når det kommer til norske kvinners vanligste sminkefeil;

- Generelt bruker de for mye maskara slik at det bare ser ut som de har én vipp! Påfør maks to lag maskara, og om du vil ha en mer dramatisk effekt, er det bedre å feste et par løsvipper i ytterkanten av vipperøttene. Du kan også prøve å bytte til en brun eller grå maskara for en mykere look, sier han og fortsetter;

- Norske kvinner er også altfor glad i sort kajal som får øynene til å se harde ut, og ikke minst tubeglossen som sklir utover munnen og blir grisete, smiler han.

En grei måte å vende seg av disse sminkefeilene er altså å prøve seg frem med andre farger og andre produkter som gir en naturlig look.

ori220 ori220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning