Finn helt riktig størrelse

Ønsk deg undertøy til jul! Her får du Bh-guiden både du OG kjæresten drar nytte av.

Finn helt riktig størrelse
Finn helt riktig størrelse
Publisert Oppdatert
Visste du at 7 av 10 kvinner faktisk bruker helt feil bh-størrelse? Det kunne Triumphs bh-ekspert Mia Wahlstedt fortelle da vi møtte henne under undertøysgigantens lansering av hold-in-serien "Shape Sensation".

Vi fikk tilpasset bh-en av eksperten og gikk opp en hel størrelse!

Sjekk dette

Det mange kvinner forvirres av er hvor mye bh-størrelsen kan variere fra merke til merke og stoff til stoff.

Les også: Slank til festen

Les også: Undertøyet som gjør underverker

Les også: Velg riktig undertøy- Det er viktig å prøve bh-en ordentlig, for selv om det er samme størrelse på to bh-er fra ulike merker, kan de sitte på ulik måte. Det er som med sko, man må prøve seg frem til den størrelsen som er best i akkurat den ene modellen, forklarer Wahlstedt.

Triumphs bh-ekspert mener at det beste er å gå til en bh-spesialist som kan hjelpe deg å måle riktig størrelse. Hun sier også at man ikke skal være "redd" for de ulike størrelsene da en D-skål faktisk kan være mindre enn en B-skål. Det avhenger av omkretsen.

- Den vanligste feilen vi kvinner gjør er å velge en for stor omkrets rundt bysten og for liten skålstørrelse rundt brystene. Bh-en skal sitte fast rundt kroppen og ikke krype oppover ryggen. Da er bh-en for stor rundt. Skålen skal være såpass stor at hele brystet får plass uten å velte over kanten slik at man får "dobbelpupp", sier eksperten.Hun sier at man også skal tenke på at alle kvinner ikke passer alle modeller av bh-er. Noen kvinner skal for eksempel ikke ha helskåler, mens andre ikke passer i såkalte balconette-modeller.

Stor variasjon

En bh-størrelse kan variere stort i forhold til stoffkvalitet og merke, Wahlstedt mener at man faktisk kan gå både opp og ned en hel størrelse på grunn av dette.

- Visse merker og modeller er små i størrelsen og visse er store. Forskjellige materialer kan være stramme eller myke, det kan også resultere i forskjellige størrelser. De fleste kvinner har minst to forskjellige størrelser de kan bruke, så selv om du prøver bh-er fra bare ett merke, så er det forskjell på ulike modeller i samme merke, sier hun.

Prøv på trusen

Det kan være litt lettere å finne riktig trusestørrelse enn riktig bh-størrelse, men her er det også visse punkter å tenke på for å få komplett komfort og støtte nedentil.

- Det handler alltid om stoff, merke og modell. Dermed kan det være like vanskelig å finne riktig trusestørrelse som bh-størrelse for noen, for også bakdelen er forskjellig fra kvinne til kvinne! De fleste butikker lar kunden prøve trusen utenpå sin egen, og det bør du gjøre før du kjøper den.

Hold-in på riktig sted

Når Triumph nå lanserer hold-in-serien under de fire kategoriene Elegant Sensation, Pure Sensation, Alluring Sensation og Velvet Sensation, ønsker de at kvinner skal tenke på hvor på kroppen de ønsker mest mulig hold-inn.

- Det gjelder å finne et plagg som holder inn på riktig sted og sitter løst på riktig sted. Det man trykker inn vil jo tyte ut et annet sted! Vi arbeider mye med forskjellige shaping-soner i våre hold-in-produkter, slik at plagget for eksempel former midjen eller lårene uten å skape uønskede valker og kanter andre steder, sier Wahlstedt som mener at du også bør prøve hold-in-undertøy på, før du kjøper det, slik at du ser hvilken effekt det gir.

Ønsker du deg noe sexy undertøy til jul? Eller kanskje kjæresten din har lyst å kjøpe til deg som en overraskelse? Det trenger ikke å resultere i bomkjøp så lenge han har undersøkt litt i forveien.

- Han bør kikke på undertøyet ditt som ligger i klesskapet, helt enkelt. Da slipper han unna med det meste, sier Wahlstedt.

Men det forutsetter selvsagt at du har riktig størrelse liggende i skapet, da!


triumph580- triumph380

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning