Festivalklar

Her får du noen enkle tips!

Publisert Oppdatert
Sommeren er for mange synonymt med musikkfestivaler, det er tiden for fest, moro, sosialisering, musikk og ikke minst kul og avslappet mote!

Når man går på utendørs festival i Norge, gjelder det å være forberedt med riktige sko og klær med tanke på vær og vind. I tillegg bør det man har med seg av mat og eventuelt overnattingsutstyr kunne medbringes og oppbevares praktisk og sikkert.

Da gjelder det å tenke over:

Fottøy

Gå for behagelige sko som du kan traske i, danse i, stå lenge i og som du ikke er redd for å bli litt skitten i! Her er det ofte praktisk med noen flate boots som tåler en støyt og som kan varme deg på bena dersom du blir kald og våt. Velg støvler som er impregnerte og vanntette, mange velger også gummistøvler som ser kult ut både til jeans og shorts, men husk på at gummistøvler i seg selv ikke er varme.

Les også: Knæsj sommer

Les også: Sommerens siluett

Les også: ShortstidEr det fint og tørt, kan du gå for sandaler, men de bør være robuste med god såle og brede stropper som ikke gnager. Ønsker du å være ekstra glamorøs og komme opp i høyden, kan du velge kilehæler, men best er det da om sålen er av gummi og ikke tre slik at de ikke blir så harde å tråkke i.

Bekledning

Er det fint vær passer det ypperlig med en jeansshorts sammen med en kul, enkel t-skjorte som du kan slenge en cardigan eller blazer over når kveldskjølen kommer. Du kan også velge en søt sommerkjole eller skjørt med en skjorte nedi. Jumpsuiten holder stand og er et superenkelt valg, enten du går for korte eller lange ben. Du kan absolutt være moteriktig og glamorøs selv om du har kledd deg i enkle plagg, sprit bare opp med kult tilbehør som store smykker, hatt, belte og solbriller.

Er det kaldt og surt kan en maksikjole over stilongs, med en varm jakke over gjøre susen. Eventuelt kan du bruke smale jeans som du putter nedi støvlene. Det er som regel forbudt med paraply blant publikum, så skaff deg en god regnponcho som holder deg tørr, og ha gjerne med et skjerf som gir varme hvis du blir kald.

Oppbevaring

En romslig veske med god lås er som et must. Gjerne en trendy skulderveske med reim som du kan ha skrått over brystet slik at du har hendene fri.

Tenk også over at bare har med deg det mest nødvendige; for eksempel kortholder, regnponcho, mobiltelefon og kanskje en lipgloss.

Husk også

1.Gå nydusjet, det er ikke lenger svett er fett-stemning på festival.
2.Lytt til musikkinteresserte venner. Mange nye band på plakaten? Følg etter de som har peiling.
3.Stå til siden. Stiller du deg midt i øl-køen blir du dytta rundt. Gå til siden og stå heller der.
4.Husk solbriller, de gjør livet så mye mer behagelig i solsteiken.
5.Ta med papir. Lurt å ha en serviett på innerlomma til den siste doturen.
6.Stage-diving er ut.
7.Spis mat og drikk vann. Selv om du selv synes du klarer deg bedre og bedre på alkohol, ta en pause og gi kroppen næring.
8.Ta med ørepropper så du kan høre på musikk også i 2050.

Kilde: Kulturmeglerne.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning