Farlig føning

Dette gjør føneren med håret ditt.

Farlig føning
Farlig føning
Publisert Oppdatert
Den beste måten å tørke håret på er å klappe det forsiktig med et håndkle og la det lufttørke. Dessverre passer ikke alltid det like godt. Derfor er hårføneren et ofte brukt redskap i morgentimene.

Men visste du at en hårføner faktisk er en av hårets største fiender? Den fjerner fuktigheten fra håret og etterlater det tørt, livløst og slitt. Men det er ting du kan gjøre for å beskytte det. Her kommer tipsene som tar deg trygt gjennom føneseansen.

Håndkletørt

Unngå å rufse håret med et håndkle rett etter at du har vasket det. Det kan føre til at hår brekker og kanskje også faller av. Klem i stedet håret forsiktig i håndkleet og gre deretter flokene forsiktig ut med en stortagget kam, nedenfra og oppover.

Les også: Dette endrer ansiktet

Les også: Lær deg partyfrisyrene

Les også: Slik løser du flokene


God kvalitet

Velg deg en hårføner med ulike temperaturinnstillinger. Alt som er sterkere enn 1200 watt er unødvendig. Et vidt munnstykke sprer luften best mulig over et stort område av gangen, og er derfor mildere mot håret. Trenger du å føne håret raskt bør du derimot ikke bruke denne.

Riktig bruk

Hold hårføneren omtrent 15 centimeter fra håret. Begynn å føne bak og på sidene og jobb deg mot kronen og fronten. Bruk høy temperatur og hastighet når du begynner og reduser etter hvert som håret tørker. Hvis du bruker en børste når du føner håret, pass på at den er myk. En børste gjør nemlig enda større skade enn hårføneren.

Siste innspurt

Når håret begynner å bli tørt er det viktig å være forsiktig! Det er nå håret er på sitt mest sårbare. Å tørke håret fra vått til fuktig gjør ingen skade, men å tørke det fra fuktig til tørt kan være ødeleggende. Slutt derfor å føne håret når det fortsatt er litt fuktig, hvis du kan. Hvis ikke, bør du være nøye med når du slutter. Fortsetter du noen sekunder etter at det er tørt risikerer du å gjøre stor skade på det. Kjenn derfor godt etter underveis mens du føner.

Mer voulm

Har du fint, tynt og rett hår kan du bruke de siste minuttene av fønetiden til å få litt volum i håret. Bøy deg framover så alt håret henger over hodet, ned mot gulvet. Fortsett å føne mens du forsiktig grer håret i samme retning som håret henger. Da får du raskt volum i håret, samtidig som du unngår floker og øker blodsirkulasjonen i hodebunnen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning