Dette endrer ansiktet

Vi fikk nye bryn av Fred Hamelten. Her får du hans beste tips.

Dette endrer ansiktet
Dette endrer ansiktet
Publisert Oppdatert
Ikke bare fremhever vakre bryn øynene dine, de er også med på å forskjønne hele ansiktet. Norges store øyebryns-guru Fred Hamelten fikser og former brynene til tusenvis av takknemlige kunder hvert år, mange av dem er kjendiser.

Vi besøkte ham på Jan Thomas Studio hvor han avslørte sine beste bryntips, og ga oss helt nye bryn i samme slengen! Se forvandlingen lenger ned i artikkelen.

Dine bryn


- Bryn handler ikke om trender, men om å finne de brynene som passer deg og ditt ansikt. Jeg bryr meg aldri om trender, forteller Fred Hamelten.

Se flere bilder fra vårt møte med Fred Hamelten på Kvinneguidens Facebookside!

For Fred er det å forme bryn et stykke kunst. Hvert ansikt har ulikt utgangspunkt og ulike behov.

- Alle bør gå til en spesialist for å forme brynene sine ordentlig. Det å forme bryn er en kunst som krever både kunnskap og erfaring. Men mye kan læres, så hvis du får lagt et godt grunnlag hos meg, kan du klare å vedlikeholde dem hjemme, sier Hamelten.

Freds beste hjemmetips


Har du først fått formet brynene dine hos en spesialist, har Fred en god del tips og triks som kan hjelpe deg med å vedlikeholde dem.
 • Gå til en spesialist og få en analyse av brynene dine. Det handler ikke bare om brynene, men om hele ansiktet. Få råd og følg disse hjemme etterpå. Gå gjerne til spesialisten to-tre ganger i året for å vedlikeholde.
 • Prøv deg fram når du farger brynene. Farg heller i to omganger for å unngå for mørk farge. Noen har glossy hår som bruker lang tid på å ta til seg farge, mens andre tar farge veldig raskt.
 • Legg alltid farge godt rundt brynene for at småhår i ytterkanten også skal bli farget. Etterpå fjerner du de som er overflødige. Resten kan hjelpe deg med å skape den fasongen du ønsker.
 • Ikke bland for mye farge. En centimeter med fargekrem holder. Det er både økonomisk og miljøvennlig.
 • Mange har lært at man kun skal nappe hår i underkant av brynene. Dette er feil. Ikke alle bør nappe i overkant, men det er ofte nødvendig for å skape den fasongen man ønsker. Få råd om hva dine bryn trenger når du er hos en spesialist.
 • Bruk en pensel når du blander og påfører farge. En pinne er mye vanskeligere å jobbe med.
 • Vent to uker med å nappe selv, etter du har fått formet brynene. Da vil alle hårene som ble nappet være like lange og du vil lettere kunne se hvilke hår du skal fjerne.
 • Ikke napp litt og ofte, da er det fort gjort å nappe feil. Vent til du har litt å jobbe med så du enklere kan beholde fasongen.
 • Alle bør også klippe brynene sine, ikke bare nappe dem. Men gjør det med stor forsiktighet! Bruk en grov kam med tykke tagger som du grer gjennom brynet med, og hold kammen mellom brynet og saksen, så sikrer du deg mot å klippe for langt inn.
 • Har du lite hår i brynene eller svake hår som fort faller av, smør dem med mandelolje, hasselnøttolje eller lakserolje. Det øker hårveksten.
 • Har du en begivenhet som er viktig for deg, lønner det seg å nappe brynene et par dager i forkant. Da unngår du å være rød og sår.
 • Napp heller litt for lite enn litt for mye.
 • Se alltid etter hvor roten av håret sitter. Et hår du føler ødelegger for fasongen kan ha roten langt unna hårspissen. Napper du det, kan det føre til et hull der hårroten sitter. Vurder derfor om et hår kanskje bør klippes og ikke nappes.
 • Ikke vær redd for å bruke farge i brynene dine. Markerte bryn skaper en flott kontrast i ansiktet ditt. Vær allikevel forsiktig med å ta det for langt, og vurder også hvor mye makeup du vanligvis bruker. Et ansikt med mye øyemakeup tåler mørkere bryn enn et ansikt helt fritt for sminke.

Se forvandlingen


Linn: Store bryn, som trengte å friseres og tones noe ned.

Dette gjorde Fred:

Farget brynene med naturbrun og aske. Fjernet småhår rundt brynene med tråd. Nappet og formet dem i underkant, men fjernet også noe hår i overkant for å gjøre dem mindre spisse. Klippet brynene for å unngå at lange hår ødela for fasongen. La tilslutt brynpudder i områder hvor det var lite hår for å skape fasong og fylde.

Dette skal Linn gjøre hjemme:

Vente minst to uker før hun napper. Fjern kun det som Fred har nappet. Det vil være enkelt å se fordi alle disse hårene vil være like lange. Hun kan farge med hjemmefarge, men følge fasongen Fred har laget. Klippe brynene når hårene blir lange. Fylle på med brynpudder der det mangler hår.

Linn mener:

- Fred gjorde brynene mine smalere og nettere, han mente at dette var den beste looken for meg, og jeg kan se hva han mener. Jeg ble veldig fornøyd med brynene, men det er litt uvant når jeg helst liker brynene mine fyldigere og mørke. Dette er nok mer en smaksak og vane for min del. Men etter brynfiks føler jeg meg definitivt freshere og jeg synes at ansiktet ser yngre og mer våkent ut.Synne: Smale, litt bleke bryn som trengte mer fylde og mer farge.

Dette gjorde Fred:

Farget brynene med naturbrun og aske. Farget godt utenfor de synlige brynene for å få med lyse småhår som kunne være med å bygge opp fasongen. Fjernet småhår i ytterkant av brynene med tråd. Nappet dem i underkant og klippet lange hår. La på brynblyant eller skygge der det manglet hår for å skape fasong.

Dette skal Synne gjøre hjemme:

Spare ut brynene. Vente minimum to uker med å nappe, og kun nappe de hårene Fred har nappet. Farge med hjemmefarge, og følge fasongen Fred har skapt. Klippe hårene når de blir lange. Unngå å smånappe ofte. Nappe ordentlig, og vente til det er på tide med ny runde. Fylle på med brynblyant eller skygge der det mangler hår.

Synne mener:

- Jeg har vært vant til å nappe ganske mye siden jeg har ganske viltvoksende bryn. Fred mente jeg skulle spare litt ut igjen for å gjøre dem fyldigere, noe som er litt uvant for meg. Men med veldig fin form og farge syns jeg det ble kjempefint. Jeg kommer nok til å ha litt tykkere bryn fremover.Se flere bilder fra vårt møte med Fred Hamelten på Kvinneguidens Facebookside!

ekstra linn synne2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning