Bruk olje på toppen

Du kan pleie fliser og pistrete hår. Finn oljen som passer deg.

Publisert Oppdatert
Foto; Kerastase Elixir Kultime kr. 295,-, Joico K-Pak Shine & Protect Serum kr. 150,-, Dr. Hauschka Neem Hårolje kr. 260,-, Shu Uemura Art of Hair Essence Absolue kr. 455,-, Keune Pure Relaxing Calming essential Oil kr. 100,-, Cutrin Moroccanoil kr. 299,-

I dag finner du mange forskjellige oljer og serum som skal pleie, styrke og kure håret samtidig som det skal gi et blankt og sunt utseende. Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, forteller at noen oljer skal reparere og pleie, og noen skal roe ned brusete hår og gi glans, lukke skjellaget eller samle tupper.

Les også: Video: Fiff opp frisyren

Les også: Miljøvennlig skjønnhet

Les også: Spray huden frisk- Det spørs helt hvilken olje du bruker. Jeg har testet ut Elixir fra Kerastase og Moroccanolil som er to helt nye oljer her i Norge. De har den unike egenskapen at de ikke tynger håret. Jeg bruker de i hele lengdene mine, fra der stripene starter. Håret blir ikke fett, får en silkemyk følelse og det ser og føles sunt ut, sier hun.

Frisøren forteller at det ofte er slik at å bruke olje i vått hår gjør at oljen trekker inn i håret og reparerer og pleier, mens når du bruker olje i tørt hår fungerer den ofte mer som en styling til å legge ned småhår, gi glans og samle tupper.

- Jeg anbefaler at du bruker hårolje hver gang du vasker håret. Noen av oljene beskytter mot varme og kan brukes før føning og retting. Jeg bruker olje annenhver dag, og om håret er litt bustete, bruker jeg en pump av olje før jeg styler. Du kan gjerne blande oljen i favorittstylingen din, bruke den i tuppene for å holde de pene og fremheve stripene dine, tipser hun.

Slik gjør du

Så hvordan bruke oljen i håret? Vanligvis skal det være en del av stylingrutinene dine. Fordel oljen i håndflatene, og fordel gjennom håret;
  • Noen oljer skal kun brukes i vått eller tørt hår ved behov, mens andre kan brukes både i vått og tørt hår.
  • Vanligvis skal ikke oljen skylles ut, men enkelte oljer brukes som kur og skal vaskes ut, dette står i tilfelle på emballasjen.
  • Bruker du håroljen i vått hår, kan du style håret som vanlig etter dette.
  • Bruker du håroljen i tørt hår, er dette en ideell måte å samle slitte tupper og tuster på toppen slik at håret får en skinnende og glatt overflate.
  • Flere håroljer fungerer også som varmebeskyttende produkter og er fine å påføre håret før du bruker stylingjern som rettetang, hårføner eller krølltang.

Få flere tips på Sølvis frisørblogg Salongen!slvi2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning