Unngå disse skjønnhetstabbene

Disse skjønnhetstabbene får deg til å se eldre ut

For mørk farge på øyenbrynene, overdreven bruk av concealer...dette er skjønnhetstabbene som får deg til å se eldre ut.

UNNGÅ DETTE: Mange av oss er vant til å bruke et mattende pudder som siste steg i sminkerutinene vår, men det faktisk kan få ung hud til å se eldre ut. Her er skjønnhetstabbene du bør unngå.
UNNGÅ DETTE: Mange av oss er vant til å bruke et mattende pudder som siste steg i sminkerutinene vår, men det faktisk kan få ung hud til å se eldre ut. Her er skjønnhetstabbene du bør unngå. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

Målet med makeup er å fremheve dine beste sider og få deg til å se "fresh" ut. Men her er det mange fallgruver å gå i, som lett kan få disse skjønnhets-hjelpemidlene til å virke mot sin hensikt.

Nettstedet Oprah.com har laget en oversikt over skjønnhetstabber som får deg til å se eldre ut. Her får du presentert verstingene:

Skjønnhetstabbe: For mye foundation

For å få en jevn og vakker hud, kan det hjelpe med en god foundation som passer din ansiktsfarge. Det er også viktig å huske på at "less is more".

- For tykt lag med foundation ser aldri flatterende ut og det vil samtidig legge seg i linjer og fremheve aldringstegn, understreker hudterapaut Anne Kathrine Hansen.

Her kan du få tips til hvordan å finne riktig foundationfarge til ditt ansikt.

Skjønnhetstabbe: For mye concealer under øynene

En god concealer er for mange kvinner et must i sminkesamlingen. I motsetning til en foundation som brukes i hele ansiktet, brukes en concealer til å dekke over spesifikke områder av ansiktet som du ønsker å skjule ekstra godt. Men også her gjelder det å ikke overdrive.

Hudterapauten forklarer til Kvinneguiden at hvis du bruker for tykt lag eller feil farge på concealer under øynene, vil overskytende produkt legger seg i linjene og fremheve disse i stedet for å skjule de.

- Ikke heldig om du ønsker å se yngre ut.

Skjønnhetstabbe: Avslutte med pudder

Mange av oss er vant til å bruke et mattende pudder som siste steg i sminkerutinene vår. Visste du at det faktisk kan få ung hud til å se eldre ut?

Et av punktene som blir fremhevet i artikkelen på Oprah.com er nemlig bruken av pudder for å "låse" sminken med.

Det utdypes med at ungdommelig hud reflekterer lys, og at pudderet vil forhindre denne lysrefleksjonen. Pudder har også en tendens til å gjøre linjer i huden tydeligere.

Skjønnhetstabbe: For mørk farge på øyenbrynene

- Fargen på brynene dine vil bli svakere med tiden, så øyenbrynsblyanten du brukte når du var 25, vil se altfor mørk og hard ut når du blir eldre, uttaler makeupartist Denise Markey til Oprah.com.

Ingrid Campbell Pedersen er salgs- og markedssjef hos e.l.f Cosmetics Scandinavia.

- For å finne rett farge og rett produkt til sine øyenbryn er det ifølge viktig å huske på at vi er skapt med øyebryn som er tilpasset våre ansiktstrekk og farger, og derfor skal du ikke mikse og trikse for mye før det ser uharmonisk ut, har hun tidligere uttalt til Kvinneguiden.

- Bruk den fargen som er mest lik din egen hårfarge. Det kan også være finere med mørkere bryn enn hårfargen du har på hodet.

Skjønnhetstabbe: Å ikke rense huden

IKKE FOR MYE: For mange jenter er concealeren et viktig hjelpemiddel for å se ""freshere"" ut. Men bruker du den feil, kan den faktisk få deg til å se eldre ut.
IKKE FOR MYE: For mange jenter er concealeren et viktig hjelpemiddel for å se ""freshere"" ut. Men bruker du den feil, kan den faktisk få deg til å se eldre ut. Foto: FOTO: Produsenten

De aller fleste av oss har nok latt være å rense huden noen kvelder innimellom. Men er du egentlig klar over hvilke skader gammel sminke på lengre sikt gjøre med huden din?

Journalist i Daily Mail, Anna Pursglove, bestemte seg for å se nærmere på nettopp dette.

Cand. Scient Kjersti Johansen er nordisk fagsjef for Dermanor. Hun understreker at alle bør rense huden hver kveld for å fjerne både makeup og smuss som har festet seg på huden i løpet av dagen.

- Dersom du ikke gjør dette, vil porene kunne tettes og urenheter komme inn i huden, har hun tidligere uttalt til Kvinneguiden.

- Over tid vil dette kunne medføre hudormer og kviser. Opphopning av døde hudceller vil også gjøre huden matt og livløs. Forurensning i byer er også en god grunn til å rense huden hver dag. Forurensning fører til økt mengde frie radikaler på huden som tapper huden for energi.

Følg makeuptrendene

Hudterapaut Hansen påpeker at det også er en del gamle myter om hva som får deg til å se eldre ut.

- Som for eksempel skimmer i makeup - dette gjelder ikke den nyeste makeupen som har så finkornet skimmer at den ikke vil legge seg i rynker, slik den gamle sminken gjorde.

Da er det ifølge Hansen viktigere at du forsøker å følge trendene med henhold til makeup.

- Sminker du deg slik du gjorde på 80-tallet vil du automatisk se eldre ut, da dette er en utdatert måte å legge makup på. Har du fremdeles den samme Pat Sharp frisyren som du var så fin i på den tiden er det helt klart at du vil oppfattes som umoderne og dermed eldre.

Les også:

Disse tabbene gir deg kviser

Huden ble ti år eldre på fire uker

Øynene dine kan avsløre sykdom

Slik varer barberbladene lenger

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning