Dette kan ødelegge for huden

Det kan faktisk hende at du gjør mer skade enn godt for huden din.

Publisert Oppdatert
Er flink til å vaske og rense morgen og kveld, passer du på å fukte og beskytte huden din, og du peeler kanskje til og med fra tid til annen? Det kan dessverre faktisk hende at du skader huden din mer enn du gjør den godt.

For mye?

Fordi vi ønsker en ung og fresh hud, bruker vi en formue på kremer, serum, peelingprodukter og ansiktsmasker fordi vi tror at vi pleier huden vår. Det er derimot en del feller du bør forsøke å unngå.

Vanlig eksfoliering hjelper deg å fjerne døde hudceller og gjør huden mer mottakelig for fuktighet. Samtidig skal du ikke peele for ofte, da dette kan skade det øverste og beskyttende laget.

- Dette kan føre til at huden blir rød, betent og irritert. Om du ikke har et beskyttende lag som gir deg fuktighet, kan huden bli dehydrert, og fine linjer og til og med mer kviser kan komme til syne, sier kjendishudpleier Kate Somerville til Timesonline.

Les også: For mye sminke?

Les også: Bort med arr og flekkerOm du bruker feil produkt for din hudtype, kan dette også skade huden din. Derfor er det lurt å få hjelp av en hudpleier, som kan gi deg en hudanalyse. Det koster noen hundrelapper, men kan spare deg for mange bomkjøp senere.

Bruk av toner

En toner brukes for å fjerne rester av sminke etter at du har renset huden, men om du ikke har fet hud, kan toneren faktisk virke uttørrende på huden din. I følge den kosmetiske kirurgen Dr. Mario Luca Russo, bør uttrykket "rens og ton" byttes ut med "rens og beskytt".

- Tonere ble utviklet for å fjerne rester av andre produkter, men de kan nok gjøre huden mer dehydrert, noe som kan få huden til å se eldre ut. I tillegg har vi i dag mye bedre renseprodukter enn tidligere, og disse i kombinasjon med vann og fuktighetskrem er nok for de fleste, sier han.

Lag på lag

Det er vanlig for mange kvinner å kombinere et spekter av antirynkekremer og serum i hudpleierutinene, men også dette kan skade huden.

- Ingredienser fra ett merke kan skape reaksjoner med andre merker og føre til betennelse, eller "hull" i det øverste, beskyttende laget, noe som igjen aldrer huden for tidlig, sier hudspesialist Dr Mar Hussein-Gambles til Timesonline.

Å mikse flere merker kan også føre til at de ikke virker som de skal;

- Ett eksempel er retinol som brukes i mange antiage-produkter. Dette stoffet bør ikke blandes med syreprodukter som vitamin C eller glycolsyre som ofte brukes i hjemmepeelingprodukter, da vil nemlig antiageproduktet brytes ned og ikke være effektivt i kampen mot rynker, sier dermatolog Leslie Baumann ved Cosmetic Medicine and Research Institute ved University of Miami.

Beskytt mot solen

De fleste er nogelunde oppdatert på solen og dens skader mot huden, likevel ofrer norske kvinner mye for å bli brune når det er sommer. Når du er 40 er det en stor sjanse for at du vil angre bittert på dette når du ser flekker og rynker i huden din som aldri hadde vært der om du hadde beskyttet deg mer mot solen da du var 20 år.

Les også: Slik blir huden din vakker

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene- Å bruke en solfaktor som beskytter mot UVA og UVB-stråler over fuktighetskremen din hver dag, året rundt, er det viktigste du kan gjøre i kampen mot aldringen, sier hudforsker ved Boots, Stewart Long.

Kilde: Timesonline

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen