For mye sminke for ham?

Vi har spurt Kvinneguidens forumbrukere. Dette mener menn om sminken din!

Publisert Oppdatert
Foto: Istockphoto.com

Sminke skal fremheve dine allerede vakre og flotte ansiktstrekk og skjule mindre flatterende sider, men mange kvinner bruker enten for mye sminke eller mangler teknikken for å skape en vakker makeup. Sminke kan også brukes til å gjøre stilen din mer dramatisk, for eksempel med sotede øyne eller flammerøde lepper. Men hva synes egentlig gutta om alt dette?

Ja, nei, tja...

Vi spurte mennene i Kvinneguidens samlivsforum :

1. Liker du at kvinner går med sminke? Hvorfor/Hvorfor ikke?

2. Hvilke type sminke/farger synes du er pent på kvinner?

3. Hvis du ikke liker at kvinner bruker makeup, hvordan foretrekker du at de pynter seg?

Naturlig sminket

Her er er noen av tilbakemeldingene!

 • Det spørs vel helt på jenta. Jeg har aldri hatt sansen for jenter som har behov for å bruke mye sminke i hverdagen, litt kan være greit men ikke mye. Til hverdags holder det med leppestift og eyeliner for min del. I sutuasjoner hvor hun skal/må/vil bruke sminke, synes jeg det er penest at det er mest mulig nøytralt slik at hun ikke ser oversminket ut. Det spørs helt på personligheten, kroppsfasong og så videre. Det går helt fint å kle seg pent og sexy og samtidig ikke oversminke seg.
 • Kvinner må gjerne bruke sminke, men ofte kan det bli altfor mye. Når man nærmest sparkler trynet blir det for mye. Hvilke type sminke som er pent på kvinner kommer an på kvinnen, men som regel synes jeg at jo mindre sminke, jo bedre er det. Kvinner bør pynte seg slik som de ønsker.

Les også: Er du oversminket?

Les også: Smink øynene større

 • Ja, jeg liker at kvinner sminker seg. Vanskelig å forklare hvorfor, de blir feminine. Jeg har ikke snøring på farger, jeg vet bare at det er en million typer som det sier må være i deres nyanse. Men jeg vet hva jeg ikke liker: leppestiften til Saera Kahn, og svart neglelakk. Jentene kan ha litt smykker, ordne håret sitt fint. De kan ha litt feminine klær og sko, men ikke skrikende farger.
 • Det er viktig med lukt syns jeg - at kvinner har en parfyme som lukter godt kan få meg til å snu meg når hun går forbi...
 • Jeg foretrekker kvinner med sminke så fremst jenta er flink å sminke seg.
 • Jeg liker at jenta er diskret sminket, det fremhever deres utseende og gjør dem vakre! For mye sminke/sparkling blir vulgært. Øyesminke, litt farge i huden, leppestift og neglelakk er bra.
 • Jo jeg liker sminke på kvinner, det fremhever hennes femininitet, ansiktstrekk og nyanser. Er usikker på hvilken sminke, men noe øyenskygge, fremhevelse av øyevipper, eventuelt øyebryn og dus leppestift holder en god bit for meg. Litt bruk av smykker - ikke for stort og prangende, skal IKKE stjele "oppmerksomheten", ikke stivt hår med hårspray - heller gel/voks, neglelakk er OK. Det kommer alt an på kvinnen, er du J-Lo eller Penelope Cruz bør du nok ikke vise deg utendørs uten sminke for å si det sånn. Jeg kjenner flere som tar seg akkurat like godt ut uten sminke som med, og de foretrekker jeg i naturlig tilstand.
 • Jeg takler ikke kunstige negler og øyenvipper som peker mot himmelen, men rød leppestift funker som oftest for meg.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggene

 • Jeg foretrekker kvinner som sminker slik at man ikke som mann ser at de er sminket. Men selv jeg kan se at øyenskygge og leppestift benyttes og det er fint så lenge det ikke er overdrevent. Diskré er stikkordet. Juletrær unngår jeg. Farger må harmonere med hår/øyenfarge. Eksempel som bør unngås; kraftig blå øyenskygge til brune øyne. Diskré smykker, neglelakk er fint å pynte seg med.
 • Jeg er egentlig ikke spesielt glad i sminke, men det kommer an på situasjonen. Jeg blir litt mer nysgjerrig på en kvinne med lite eller ingen sminke. Hvis jeg må passe meg så jeg ikke ødelegger sminken, mister det på en måte all sjarm. Ikke morsomt med sminkeklin på hodeputa heller. Minimalt med sminke er best, jeg liker at det ser naturlig ut. Liker best svart sminke, men blå og grønn kan også være bra. Liker ikke rød sminke i det hele tatt. Sminke som fremhever øynene synes jeg ser pent ut. Det er fint om kvinner pynter seg med klær som står i stil til hverandre, stilrent er alltid bra. Ikke mye smykker, kanskje ett armbånd og/eller ett kjede. Ikke spesielt glad i neglelakk heller, dog sort neglelakk kan være kult.
 • Delta i diskusjonen her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen