Derfor trenger håret fukt

Det er spesielt viktig om vinteren.

Derfor trenger håret fukt
Derfor trenger håret fukt
Publisert Oppdatert
Det er slettes ikke bare om sommeren at håret får gjennomgå av værskiftet, også vinteren tærer på lokkene. Det forteller Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

- Hodebunnen kan bli tørr, akkurat som huden vår. Den må pleies! Det er stor forskjell på håret fra person til person, noen merker store forandinger, andre liten. Typisk for vinteren er at håret føles elektrisk, tørt og sprøtt, forteller Sølvi.

Det er derfor essensielt å bruke én kur for hodebunnen og én for håret.

Fuktighetspleie

Så hva skal du fokusere på når du pleier håret gjennom høsten og vinteren? Fuktighet, mener frisøren.

- Bruk gode og næringsrike produkter, spandér på deg en kur hos frisøren og investér i en god olje. La håret tørke helt før du går ut i minusgrader. Vått hår i kaldt vær er nemlig ikke bra for hår eller hodebunn.

Frisøren har flere anbefalinger når det gjelder gode kurer, hårmasker og balsam for å pleie håret om vinteren.

Les også: Pleie av slitte lokker

Les også: Enkle frisyrer i hverdagen

Les også: Få sunt hår- Kerastase og Redken er store på kurer og selv er jeg stor fan av dem begge. Fuktighetskurer jeg vil anbefale er blant annet Masquintense, Redkens Real controll, Leave in balsam spray fra Wellas nye stylingserie. Gode oljer er Shu uemura , Maroccanoil, Alexander Sprekenhaus, Redkens Argan oil, Elixir fra Kerastase og den nye oljen fra L'oréal. Alle oljene gjør det samme; beskytter og reparerer håret, forebygger slitte tupper og gir fuktighet, sier Sølvi.

Vinterstyling

Røft vintervær med regn, blåst og snø krever enkle men solide frisyrer. Du trenger absolutt ikke se ut som du har et fuglereir på hodet! Frisøren har flere tips på lager;

- Nå som håret mitt er langt liker jeg å ha det løst. Flett det om kvelden så får du bølger neste dag. Bruk gjerne saltvannssprayen om du enda har litt igjen fra sommeren. Få volum ved bunnen, og bruk oljer i lengdene for å beskytte.

- For å forhindre eletrisk hår kan du bruke en leave-in balsam eller olje. Plei håret med gode produkter jevnlig.

- En krøllstav er genialt for å krølle lengdene, midten av håret eller bare få volum i bunn. Det er min favoritt denne måneden.

- En travel hverdag krever enkle frisyrer. Sats på en sideflette, fiskebensflette, løse bølger med midtskill eller midtskill og festede lengder i front og bakover med fliseklemmer.

- Kjøp noe ny og artig pynt på en accessories-avdeling som du kan freshe opp frisyren med, eller tupér håret på kronen som på 60-tallet! Flott når du setter opp håret i hestehale også.

Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen!Slvi3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning