Enkle frisyrer i hverdagen

Disse klarer alle å få til.

Enkle frisyrer i hverdagen
Enkle frisyrer i hverdagen
Publisert Oppdatert
Håret kan fort bli en stressfaktor i hverdagen hvis du bruker lang tid på det. Hvorfor ikke gjøre det enklere for deg selv?

Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll gir deg tipsene om lekre frisyrer som krever minimalt med tid.

Hårball på hodet

Du har nok sett det på mange jenter, og skjønner kanskje ikke helt hvordan de får det til. Dette er også Sølvis favoritt når det kommer til enkle frisyrer.

- Lag en høy hestehale som er tupert og legg den rundt en strikk. Bruk fliseklemmer til å feste håret ekstra. Og husk hårspray.

Denne dulten kan du også feste i nakken. For best resultat er det lurt å bruke en "donut" til dette. En donut er en tykkere strikk som fås kjøpt i de fleste tilbehørsbutikker.

Knuter og fletter

Enklere blir det nok ikke. Prøv å lage en dobbelknute på håret og dander det med fliseklemmer slik at det sitter pent. Det er mye man kan gjøre ved å øve seg frem med knuter og fletter.

Flettefrisyrer er nemlig klassikere som aldri går av moten. Det finnes uendelige mange måter å flette håret på. Sølvi synes en fin variant er fletting av luggen.

- Flett luggen bakover, og gjør fletten større ved å trekke litt i den.

Hun tipser også om at man kan flette håret før man går til sengs for å få lekre bølger dagen etter. Ønsker du deg en annen vri kan du prøve å tvinne håret.

- For eksempel kan du ta et bånd rundt hodet og tvinne håret rundt det. Her kan du gjerne variere med midtskill og sideskill.

Selv om det er mange frisyrer som ikke trenger mange hjelpemidler er det ett hårverktøy Sølvi ikke syns vi skal undervurdere.

- Krølltangen kan enkelt gjøre en stor forskjell. Krøll tuppene på håret, det tar deg fem minutter, og ser kjempelekkert ut, sier hun.

Andre, enkle frisyretips
  • Saltvannsspray i bunnen
  • Gi håret en rufsete og sexy look med en god saltvannsspray. Passer til det meste og er superenkelt å få til. Spray ved hårrøttene og rufse til håret.
  • Hestehale
  • Sats på en sofistikert og flott look med lav hestehale. Varier fronten med ulike skiller etter hvor stramt eller løst du ønsker det. Den høye hestehalen går heller aldri av moten og er en klassiker som passer de aller fleste!
  • Midtskill med løst festet lugg
  • Tvinn eller trekk luggen bakover i midtskill. Fest med fliseklemmer i kryss for å gi god hold. En kjempelekker, romantisk frisyre, gjort på få minutter.

slvi

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning