Derfor kommer kvisene

Her har du grunnen til at kvisene kommer snikende. Men, du kan gjøre noe med det.

Publisert Oppdatert
I det kalde vinterværet vil mange oppleve at huden blir tørr og flassende. Og når du trodde huden din ikke kunne bli verre - så bryter et skikkelig kviseutbrudd ut. Kjenner du deg igjen? Mange tror julens store inntak av fet og sukkerholdig mat er årsaken til hudproblemene - men sannheten er at de aller fleste kviser ikke skyldes det du spiser eller drikker. De vanligste akneårsakene er opphoping av døde hudceller i porene, et overskudd av talg, og en spredning av akne-forårsakende bakterier. Ingen av disse faktorene blir utløst av maten vi spiser. Går i arvLes også: Kvisefri fremtid

Les også: Dette skader huden

Les også: Dette kan ødelegge for hudenMikroben Propionibacterium acnes finnes alltid i huden, men når død hud og olje tetter poreåpningene, skaper dette et miljø der bakterien trives, og dermed skapes rødhet og betennelse.De hormonelle endringene i kroppen din har også stor innvirkning på talgproduksjonen i huden. Spesielt fet hud kan også være arvelig, så hvis foreldrene dine har fet hud, er det stor sannsynlighet for at du også har det, skriver about.com.

Kur mot kviser?

Per i dag finnes det dessverre ingen absolutt kur for akne, men om du er mildt angrepet av kviser, finner du flere renseprodukter, kremer og serum på markedet som kan hjelpe deg å holde problemet under kontroll. Det beste er å dra til hudlege eller hudpleier for å få en analyse av hudens behov. Hvis du har veldig tørr hud uten å behandle tilstanden kan huden reagere ved å produsere for mye talg - slik at du får kviser.

Om du oppsøker hudlege kan du få han/hun til å vurdere huden din og dermed gi deg oral medisin som du kan prøve ut. P-pillen Diane skal være spesielt god mot kviser, og det finnes også noen typer antibiotika som kan fungere, men dette brukes som regel først etter at man har forsøkt å få huden under kontroll ved en sunn diett og en forbedret livsstil.

En siste løsning er legemiddelet Roaccutan, som brukes ved svært alvorlig akne. Legemiddelet skrives ut av lege, og er effektivt, men har en lang rekke bivirkninger.

Kilde: About.com. Kvise220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen