Kvisefri fremtid

Her er 5 ting hudekspertene gjerne vil at du skal vite.

Publisert Oppdatert
Du kan vinne over kvisene dine en gang for alle og få en plettfri hud. Men, det krever at du tar hensyn til huden din og bruker tid.

1. Klar hud tar tid

Det er selvsagt vanskelig å være tålmodig når man har uren hud. Man ønsker jo at kvisene skal forsvinne raskt! I tillegg er det frustrerende at en del aknemedisin forverrer tilstanden før det blir bedre. Men, for å få en bedre hud, er det viktig å vente, ingen behandling virker over natten. Om du er heldig, ser du forbedring så raskt som etter en eller to uker, men ikke forvent klar hud første dagene, eller første ukene. Hold deg til produktene du har blitt anbefalt i åtte til ti uker - først da kan du forvente å se resultater.

2. Bruk produkter regelmessig

Les også: Få huden på rett kjøl

Les også: Unngå voksenakne

Les også: Kviser av dette?Når du har fått råd fra en hudpleier eller en hudlege, så bør du forsøke å holde deg til det anbefalte hudpleieregimet som du har fått. Rens morgen og kveld, pleiende toner, serum og krem bør påføres konsekvent og du bør bruke eventuell medisin så ofte som du skal.

3. Du må muligens prøve flere produkter

Akne er en tilstand som kan være vanskelig å behandle fordi det ikke finnes én medisin eller behandling som virker for absolutt alle. Om noe virket for din venninne, er det absolutt ikke sikkert at det fungerer for deg. Dette betyr at du muligens må prøve flere forskjellige behandlingstyper før du finner den typen som passer din hud best. Det er frustrerende fordi det koster både tid og penger, men når du endelig har funnet produkter eller medisin som passer deg, så vil du føle det er verdt det til slutt. Det beste er å råføre seg med eksperter som vet hva de snakker om fremfor å prøve seg frem på egenhånd, da risikerer du enda flere bomkjøp.

4. Forberede deg

Før du drar til en hudpleier eller ekspert bør du tenke over følgende; bruker du en type aknebehandling nå? Er det en sjanse for at du er gravid? Dette er informasjon som legen eller hudpleieren bør vite om. Lag en liste over alle medisinene du bruker, også de som ikke er for aknebehandling.

5. Fortsett behandlingen

Selv når du ser at huden har blitt mye bedre, og virker frisk, bør du fortsette behandlingen. Akneprodukter kan ikke alltid hjelpe deg å bli helt kvitt tilstanden, men kanskje kan de holde problemene under kontroll slik at du slipper kraftige utbrudd. Tenk over; de fleste kvinner renser huden morgen og kveld uansett, så om du må gjøre det med produkter spesialutviklet for aknehud, så spiller ikke det noen rolle. På denne måten får du forebygget problemene og kjenne at du selv har kontrollen.

Kilde: About.com Ansiktsrens220--

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen