Vakker uten sminke

Det er mulig å våkne opp som en prinsesse uten sminke. Mette Langseth har tipsene.

Publisert Oppdatert
Selv om sminke både kan dekke og fremheve, vet Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth at lekker sminke ikke kan skjule absolutt alt. Og hva er vel bedre enn å gå inn i våren med en naturlig pen hud? Det handler om å pleie underlaget;

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

- Det er viktigst å fokusere på en naturlig og frisk glød i huden, derfor er pleie til huden morgen og kveld essensielt. Invester i gode produkter som er tilpasset hudtype og hudtilstand. Min absolutt nye favoritt er merket SOTHYS, som er Frankrikes nest største hudpleiemerke. De fører hudpleieserier for alle typer hudtilstander, sier Mette og tipser videre:
 • Fjern all sminke hver kveld før du legger deg.
 • Peel huden og legg en god fuktmaske en til to ganger per uke.
 • La huden puste innimellom. Hvis du må bruke sminke - bruk mineralfoundation, og ha minst en dag per uke hvor du ikke bruker noe foundation på huden.
 • Kutt ned på sukkerinntaket.
 • Personlig er jeg opptatt av å få i meg multivitaminer og omega 3, 6 og 9 hver dag, det er nødvendig i forhold til å ha en sunn og frisk kropp. Dette gjenspeiles i huden din også.
 • Bruk vann som tørstedrikk, 2-3 liter hver dag.
 • Naturlig juks

  Passer du på å holde rutinene vil du etter en stund se forandringer på huden, men er du utålmodig kan du alltids jukse litt med selvbruning for ekstra glød eller du kan farge vipper og bryn med permanent farge.

  - Den permanente fargen holder i cirka to uker, da trenger du ikke å bruke hverken maskara eller brynspenn, sier Mette.

  Subtilt sminket

  Om du føler huden din er frisk og pen og bryn og vipper har fått permanent farge, er det ikke nødvendig å bruke så mye makeup over dette. Ønsker du likevel en liten touch-up, mener makeupartisten at du enkelt kan sminke deg naturlig.

  - Bruk en lett concealer og foundation til å dekke ujevnheter, rødheter eller urenheter, klapp på litt highlighter på toppen av kinnben og neserygg og avslutt med en lett påføring av solpudder i kinn, panne og hake. Det er ikke mye av hvert produkt som skal til, sier hun.

  For leppene tipser hun deg om å bruke en gloss med litt farge i. Da får man et naturlig resultat uten at det blir for mye.

  - Jeg tenker at mye kan gjøres med makeup før man må ty til mer drastiske tiltak. Flere makeup merker tilbyr leppe-produkter med "plumpingeffekt" som gjør leppene litt hovne og gir de volum, forteller Mette, og advarer samtidig mot useriøse tilbydere av restylan eller botox:

  - Folk må gjøre hva de vil, men husk at det ikke er alle hudpleiere som er seriøse når det kommer til slike innsprøytninger. Om man skal ta en restylaninnsprøytning eller botox, gjør grundig research, råder Mette.

Les mer på Mettes hjemmeside

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning