- Alle kler sotede øyne

Finn varianten som passer deg.

- Alle kler sotede øyne
- Alle kler sotede øyne
Publisert Oppdatert
Lite er så glamorøst og sexy som lekkert sminkede sotede øyne, og med høsten er det igjen lov med litt ekstra øyemakeup.

Noe for alle

Føler du at sotede øyne blir litt for tungt for deg? Det trenger det ikke å være.

Les også: Bruker du riktig kost?

Les også: Nå skal det være naturlig

Les også: Duft til begjær


- Det finnes mange måter å gjøre en sotet look på, sier Lancômes makeupartist Ida Engstrøm.

Det er nemlig ikke bare den kullsorte look'en som gjelder. Alle farger og intensiteter kan benyttes for å lage en fin, sotet look.

Vi har fått hjelp av makeupartisten til å beskrive fire ulike stiler for oss. Her finner du garantert en som passer for deg.

Finn din look

Har du små øyne?

  • Hold deg borte fra de aller mørkeste tonene og hold så mye av øyelokket så lyst som mulig. Sats heller på en fin sotet kant rundt øyet og bruk den mørke fargen i globalen.

ekstra.120x120

Rocka


Her er det bare å leke seg med farger. Bruke gjerne farger innen grått, sort, lilla, blått og grønt. Har du lyst på noe som skiller seg ut er også røde sotede øyne å se på catwalken for tiden.

For den riktige rocka sotingen er en mørk kajal rundt hele våtkanten på øyet et must! Her er det også kult å bruke en skygge eller liner med litt glitter i. For det beste resultat klapper man glitterskygger forsiktig på helt til slutt, da dette gjerne drysser en del.

Mange kule rockejenter er ikke redde for å kombinere en sotet look med en sterk farge på leppene, men da er det ekstra viktig å ha en lys og jevn hud, og også å være veldig forsiktig med rougen!

Sofistikert


For en sofistikert look velger du farger som går ton i ton. Bruk gjerne flere nyanser av brunt for et klassisk uttrykk. Påfør de mørkeste fargene innerst mot vippene og jobb derfra med lysere og lysere toner utover øyelokket. Her er det veldig viktig å duse godt så det ikke er noen harde kanter.

Marker gjerne våtkanten på øyet også, men gjerne med en brun eller en annen litt mykere farge enn sort. Kombiner gjerne med en frisk og naturlig farge på leppene.

Romantisk


En sotet look er ikke avhengig av mørke farger. Også lyse farger kan gi en fin sotet look. Men pass på at skyggen du bruker innerst mot vippene er mørkest og duses lysere utover for å beholde den sotede stilen.

Bruk gjerne grått sammen med rosa eller lilla for et romantisk uttrykk. Legg en lys kajal på våtkanten for et mer åpent blikk, og fullfør looken med en frisk farge i eplekinnene.

Diskret


Denne stilen gir deg et mildt sminket resultat uten å se usminket ut. Velg deg farger som harmonerer godt med din egen hudtone, det vil si varme farger for varm hudtone, og kalde for kald hudtone.

Hold deg unna sort og hvitt fordi dette ikke harmonerer med hudfarger. Sats heller på naturlige nyanser som beige og brunt. Husk også her å følge fremgangsmåten for soting av øyne ved å holde den mørkeste nyansen nærmest vippekanten, for så å duse ut fargen. Bruk en lys, brun kajal for å skape et mildt og dust uttrykk. Lyse kinn og lepper fullfører stilen.

Fremgangsmåten

Føler du deg fristet til å prøve? Her gir Engstrøm deg gode tips for hvordan du får en perfekt, sotet look.
  • En god, sotet look er avhengig av at du duser fargene godt ut. Bruk gjerne tre eller fire ulike fargetoner, det gjør det lettere å duse ut fargene.
  • Start med en øyeskyggebase på hele lokket.
  • Påfør deretter en kajal rundt hele øyet, og dus den deretter ut med en smal pensel, eller en q-tip.
  • Legg de mørkeste skyggene inntil vippekanten og jobb dem videre med lysere og lysere toner helt opp mot øyebrynsbenet. Pass på at den øverste delen mot øyebrynet er helt lys. Framhev med en highlighter.
  • Bruk en stor øyeskyggekost til å duse ut alle overganger med. Bruk god tid for å få det jevnt.
  • Avslutt med kajal i ønsket farge rundt hele våtlinjen, hvis ønskelig, og maskara.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning