Mest populære saker i 2015

«Jeg tror de er noen løgnhalser...»

Ikke alle trodde det var mulig å ha sex hver dag.

HADDE SEX HVER DAG: Brittany Gibbons tok initiativ til daglig sex for å få bedre selvtillit. Hun og ektemannen Andy forteller at prosjektet hadde stor effekt på forholdet deres.
HADDE SEX HVER DAG: Brittany Gibbons tok initiativ til daglig sex for å få bedre selvtillit. Hun og ektemannen Andy forteller at prosjektet hadde stor effekt på forholdet deres. Foto: FOTO: Privat.
Publisert Oppdatert

- Jeg har en idé. Du. Jeg. Sex hver dag i en måned. Hva synes du?

Slik startet samtalen mellom amerikanske Megan Conley og ektemannen Riley, som førte til at de faktisk hadde sex hver dag  - i et helt år. I likhet med Brittany Gibbons og ektemannen Andy fortalte de om hvordan de hadde klart å gjennomføre denne målsetningen og hva det gjorde med forholdet deres.

Dette gikk rett hjem hos leserne våre, og gjorde saken til en av fjorårets mest populære. Men skal vi tro kommentarfeltet er det ikke alle som tror på at parene faktisk hadde gjennomført det.

«Jeg tror de er noen løgnhalser...» er det blant annet en som skriver.

Variert innhold

- Kvinneguiden skal være venninnen du går til når det er noe du lurer på, hun som heier på deg, men samtidig også utfordrer deg og setter deg på nye tanker, sa Susanne Kaluza da hun overtok som redaktør i mars.

De ti sakene som har hatt flest lesere i år viser at vi har lykkes med akkurat det.

KLOK: - Det er lett å sammenligne det verste i deg selv med det beste i andre. Da vil du aldri nå opp. Men hvis jeg sammenligner min beste kvalitet med din, da er vi plutselig på bølgelengde. Og da er jeg kanskje ikke så verst likevel? sier Camilla, som fortalte åpent om sitt vanskelige valg.
KLOK: - Det er lett å sammenligne det verste i deg selv med det beste i andre. Da vil du aldri nå opp. Men hvis jeg sammenligner min beste kvalitet med din, da er vi plutselig på bølgelengde. Og da er jeg kanskje ikke så verst likevel? sier Camilla, som fortalte åpent om sitt vanskelige valg. Foto: FOTO: Julie Pike

Ga fra seg sønnen

Av de mer alvorlige sakene er gjorde spesielt Camilla Lykke Torps historie inntrykk hos mange. Hun fortalte åpent og ærlig om valget hun tok om å la sønnen vokse opp hos faren sin.

Traumene hun selv opplevde som ung har utløst flere varianter av psykisk sykdom, og 31-åringen valgte derfor å sette sønnens behov foran sine egne.

- Faren hans kan gi ham en bedre start på livet enn hva jeg klarer. En barndom varer livet ut, forteller hun i saken.

Fortalte om krybbedød

En annen personlig og sterk tekst kom fra en av finalistene i skrivekonkurransen vår, nemlig Marte Oline Siem-Pettersen.

Hun fortalte om det å miste et barn i krybbedød - uten forvarsel, og uten forklaring. Hennes råd til menneskene rundt seg var interessante for langt flere.

Hummer og kanari

Blant de mer kuriøse sakene på lista finner vi quizer om både kvinnekroppen og hvordan ord skrives. I tillegg var det mange som ville bevise at de var smartere enn en ungdomsskolelev.

Mest overraskende var det kanskje at saken om bakterier på fjøler av plast og tre var såpass populær.

At virus kan leve her i flere dager  var nok nytt for ganske mange.

Den fullstendige listen over de ti mest populære sakene våre finner du nederst i saken.

ANKOMSTEN: Familien Fedda var den første syriske familien som kom til Sarpsborg. Da fikk de et hvitt hus med grønne omgivelser å bo i.
ANKOMSTEN: Familien Fedda var den første syriske familien som kom til Sarpsborg. Da fikk de et hvitt hus med grønne omgivelser å bo i. Foto: Foto: Gry Traaen

Våre egne favoritter

For oss i redaksjonen er det ekstra stas når saker vi har jobbet lenge med og er stolte av også er populære hos leserne.

I år har vi skrevet om alt fra amerikanske studenters kreative protest mot nye våpenlover i Texas til hvorfor helsebloggeren Karoline Johannesen Nordbø ber leserne ta seg en bolle.

Saken om hvorfor noen mener at det å sterilisere seg er det beste voksne familiefedre kan gjøre for kona si tok opp en viktig debatt om likestilling i hjemmet i 2015.

Intervjuet med Kaja Tharaldsen, som var to år da hennes narkomane far kidnappet henne , lærer oss noe om hvordan det er å vokse opp i et voldelig hjem og hvorfor vi alle skal tørre å bry oss.

En av de artiklene vi er aller mest fornøyd med er historien om familien Fedda og deres første år i Sarpsborg.

Etter å ha flyktet fra Homs i Syria i 2012 ankom de Norge som kvoteflyktninger i 2014.

- Her løper de ut og sykler eller leker. Vi ønsker at alle barn som har det vondt skal få livet våre barn har nå, forteller trebarnsmoren Safaa.

Vi satser på å servere mange gode saker i året som kommer også! Send oss gjerne en mail om du har noen gode tips.

Vil du lese flere saker som dette?  Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Kvinneguiden på Facebook!

HER ER DE TI MEST POPULÆRE SAKENE FRA ÅRET SOM GIKK:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning